Ropeconilla on ollut tapana joka vuosi kutsua tapahtumaan muutamia ulkomaisia kunniavieraita luennoimaan tai muuten järjestämään ohjelmaa kävijöille. Aiemmin tällä viikolla pidetyssä conitean kokouksessa saatiin vihdoin ja viimein vahvistettua kunniavieraat vuodelle 2022.

Pitkän ja perusteellisen pohdinnan sekä enemmän tai vähemmän yksimielisen äänestyksen tuloksena päätimme, ettemme tällä kertaa lennätä kunniavieraita kaukaa ulkomailta, vaan pitäydymme pääasiassa kotimaan tarjonnassa.

Päätöstä puoltavia seikkoja oli monia, ensinnäkin budjetti oli tänä vuonna tavallista tiukempi ja toisekseen pitäytymällä kotimaisissa vieraissa pystymme kutsumaan ei kahta, ei kolmea vaan peräti neljä kunniavierasta tapahtumaan!

Vuosi toisensa jälkeen Ropeconiin on saatu kerrassaan upeita kunniavieraita oman erikoisalansa huipulta eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Kunniavieraiksi tänä vuonna nimittäin saapuvat iki-ihanat pääjärjestäjämme; Tero Suoniemi, Juha Sihvonen, Krista Juva ja Mikko Hyvönen!

Tero Suoniemi on tehnyt elämäntyönsä Ropeconin erilaisten sääntöjen kirjoittamisessa ja uskoo, että parhaat ystävyydet muodostuvat jonottaessa asioimaan jossain Suomen lukuisista virastoista. Tero toivoisi Ropeconiin enemmän liveroolipelejä yhdistyskokousten jännittävästä maailmasta.

 

Juha Sihvonen on ns. neljännen aallon coniitti, joka on tehnyt ja pelannut monia juttuja conissa. Juhan ropeharrastuksen pääpaino on aina ollut perinteisessä D&D-tyyppisissä fantasiaseikkailuissa, mutta hänellä on heikko kohta myös erilaisille pikkutarkoille simulointimekaniikoille.

 

 

Krista Juva haluaa kehittää roolipelaamisen tulevaisuutta paitsi Ropeconissa myös osana Suomen koulutusjärjestelmää. Krista uskoo vahvasti, että roolipelaamisen lisääminen koulujen opintosuunnitelmaan nostaisi Suomen koulutuksen tasoa.

 

 

Mikko Hyvönen on ensimmäisen vuoden pääjärjestäjä, useamman vuoden lautapelien kehittäjä ja askartelija. Mikko on myös ainoa Suomen ulkopuolelta saapuva kunniavieras, hän nimittäin asuu Norjassa, josta lennot Suomeen ovat kalliita. Mikko toivoo pääsevänsä kesällä matkustelemaan.

 

 

Aurinkoista kevättä kaikille, sekä hyvää Aprillipäivää!