Ropecon 2017

Pääjärjestäjät: Kalle Kivimaa, Virpi Leppä ja Juha Sihvonen
Milloin: 28.-30.7.2017
Missä: Messukeskus, Helsinki
Teema: Klassikot
Kävijämäärääärä: n 4000
Kunniavieraat: Monica Valentinelli
 on roolipelikirjailija ja pelisuunnittelija. Parhaiten hänet tunnetaan töistään, jotka sijoittuvat tunnettuihin fantasia- ja scifi-maailmoihin kuten Dungeons & Dragons, Shadowrun ja Vampire: The Masquerade. Monican kädenjälki näkyy myös televisiosarjaan perustuvassa palkitussa Firefly-roolipelissä, jossa hän toimi pääsuunnittelijana ja kirjoittajana. Anna Westerling on ruotsalainen kulttuurituottaja ja live-roolipelisuunnittelija. Hänet tunnetaan muun muassa Fortune & Felicity, A Nice Evening with the Family, Lovestories by ABBA, Summer Lovin’ ja Robin’s friends -live-roolipelien suunnittelijana sekä Knutpunkt- ja Stockholm Scenario Festival -tapahtumien tuottajana.


Kävijät muistelevat:

”Seisoskelin päämäärättömästi aulan tienoilla, kun yhtäkkiä jäin LAUMAN TYRANNOSAURUKSIA jalkoihin. Vieläkin toimii instapiristäjänä muistokin tuosta.”
-Nimetön

”Ropecon 2017 jää muistoihini ainutlaatuisena koska se oli niin lähellä Worldconia. Oli upeaa viettää päivä toisensa jälkeen messukeskuksen nörtteilyssä, oikean elämän jäädessä taustalle.”
-MPK

”Eka Ropecon, joten äärettömän tärkeä kokemus. Ihanat kaverit ja huikeat tanssiaiset. Täällä on ihmisen hyvä olla! ”
-clickick


Figuuripelaamista. Kylä ja sotilaita.

Ropecon 2017. Kuvan ottanut Sami Eräluoto

Henkilö maalaamassa figuuria.

Ropecon 2017. Kuvan ottanut Sami Eräluoto

 


Kansikuva: Sami Eräluoto
Kuvituskuvat: Sami Eräluoto
Lähteet: Ropecon intra, ropecon.fii/2017