Vuoden 2016 tapahtuman sijainti ja päivämäärä julkaistiin tämän vuoden Ropeconissa. Tämän vuoden teeman mukaisesti on aika aloittaa Matka kohti Helsingin Messukeskusta.

Muutolle on yksinkertainen syy: Dipolissa alkaa peruskorjaus jonka myötä tilojen käyttötarkoitus muuttuu, eikä tapahtumaa pitkään palvellut kokous- ja kongressikeskus enää ole nykyisessä laajuudessa käytettävissä tuleviin tapahtumiin. Muuttoa lähdettiin suunnittelemaan jo viime syksynä, jolloin ensi vuoden tapahtumalle valittiin pääjärjestäjät. Talven kestäneen tilaselvityksen tuloksena parhaaksi tapahtumapaikaksi valikoitui Messukeskus.

2016 Ropeconin käytössä on Helsingin Messukeskuksen konferenssisiipi Kokoustamo. Kokoustamo on Suomen suurin kokous- ja tapahtumakeskus, ja sen hiljattain remontoidut tilat ovat avarat ja valoisat. Kokoustamon lisäksi käytössä on hallitilaa, joka on omiaan osalle Ropeconin toiminnoista. Tapahtuman käyttöön on tulossa myös monenlaista ulkotilaa lähialueilta. Esimakua tiloista löytyy linkistä: https://messukeskus.visualizer360.com/tilat#20250,20308,0,-0.05

Uusi paikka tuo mukanaan myös muutoksia ja uudistuksia, mutta haluamme säilyttää sen, mikä tekee Ropeconista Ropeconin. Myös Ropecon 2016 on tapahtuma, jonka harrastajat tekevät harrastajille. Siksi kävijöille tärkeitä ja toisaalta parannusta kaipaavia asioita selvitetään kävijäkyselyllä (https://ropecon.typeform.com/to/Ik6LVr), johon kerätään vastauksia vielä 31.5. saakka.