Tässä välissä on hyvä hetki ottaa irti pieni tauko arjesta pohtien, että mitä sitä tänä vuonna oikein tekisi Ropeconin aikana. Paljon on puhuttu jo ensikertalaisille sopivasta ohjelmasta, kuoroista ja konserteista sekä taidekujasta, läpi on käyty myös teeman mytologia ohjelmaa ja puhuttu akateemisesta seminaarista. Ehkä kuitenkin yksi tärkeimmistä aiheista on jäänyt vielä toistaiseksi mainitsematta, nimittäin Ropeconissa järjestettävät Kilpailut ja Turnaukset!  

Eikö se ole yksi monista syistä mennä coneihin? Päästäkseen kilpailemaan toisten kävijöiden kanssa siitä, kenellä on nätein cossi eli cosplay-asu tai kovin 40K armeija tai kuka hakkaa tänä vuonna kenetkin bofferikehässä? Mutta niin, eihän se kilpaileminen ehkä kaikille sovi ja voihan sitä osallistua katsojanakin näihin kisoihin; seurata vierestä ja hurrata kaveri voittoon.

Fakta kuitenkin on, että tänäkin vuonna Ropeconissa on tarjolla upea määrä erilaisia turnauksia, kilpailuja ja otteluita. Mukana on tuttuja, kivoja ja perinteisiä kisoja, mutta sitten löytyy myös niitä uusia numeroita, joita ohjelmien vetäjät ovat hautoneet sisällään sitten viime conista lähtien. Jos kaikista turnauksista alettaisiin puhumaan, niin tässä menisi pitkä tovi eikä kukaan jaksaisi lukea tätä loppuun. Joten ajan säästämiseksi tässä olisi (mielivaltaiset) Top 10 turnausta ja kilpailua, joissa kannattaa käydä edes paikalla katsomassa, mistä on kyse.

—————————

Armeijaparaati
Maalauskilpailu – Halli 3 Pelitiski – Lauantaina klo 13-17

Maalauskilpailuja on ollut monenlaisia Ropeconin historiassa, mutta mahdollisesti ei tällaista. Kilpailu on tarkoitettu kokonaisille armeijoille, jotka mahtuvat 24”x 24” esillepano alustalle. Kilpailussa on yleisöäänestys lauantaina klo 13-17 välillä Pelitiskin lähistöllä Halli 3:ssa. Jos siis jostain kaapin perukoilta löytyy jokin oma eeppinen armeija, niin mukaan vain osallistumaan!

Nojatuoliupseeriston jokakesäinen tavoitekilvoittelu
Figuturnaus – Halli 3 Pelitiski – Lauantaina klo 9-18

Nojatuoliupseeriston jokakesäisen tavoitekilvoittelun idea on kerätä sekä uudet että vanhat harrastajat sekä aihepiiristä kiinnostuneet rakastamansa ajanvietteen pariin hyvässä hengessä kisaillen. Tavoitekilvoittelu tarkoittaa siis pelimuotoa, jossa sijoitukset ratkotaan taistelukentän ja noppien rinnalla erittäin vahvasti pelaajan suorittamien tavoitteiden avulla. Turnauksessa on lähes 200 erilaista tavoitetta, joita suorittamalla voittaja ratkaistaan. Monet ovat kuulemma suoritettavissa jo ennen turnausta omalla toiminnalla, armeijan kokoamisella ja maalauksella. Varmasti osallistumisen arvoinen, vaikkei voittaisikaan!

Warmachine/Hordes Ropecon Rumble
Figuturnaus – Halli 3 Figualue – Perjantaista sunnuntaihin

Koko conin mittainen tapahtuma, joka koostuu useammasta figuturnauksesta. Turnauksien koot vaihtelevat pienestä 8 hengen turnauksesta isoihin 32 hengen taisteluihin. Tule mukaan seuramaan, kun isot sotakonehordet taistelevat!

Carcassonnen SM-turnaus
Lautapeliturnaus – Halli 3 Kokemuspiste – Lauantaina klo 10-15

Perinteinen Cracassonnen Suomen mestaruus ratkaistaan lauantaina Ropeconissa. Kilpailua on järjestytty jo useampana vuonna ja ilman hyytymisen merkkejä; siihen löytyy aina niin uusia kuin kokeneitakin osallistujia! Ehkä parasta tässä turnauksessa on se ettei tarvitse huolehtia ihmissuhteiden kariutuvan, kun tekee keljun tempun vastapelaajalle!

Catan SM-turnaus
Lautapeliturnaus – Halli 3 Kokemuspiste – Lauantaina klo 10-18

Kun puhutaan perinteisistä peleistä, niin ei voi puhua Carcassonnesta mainitsematta Settlers of Catania. Catanistakin pelataan tänä vuonna Suomen mestaruus. Lisäksi turnauksen pitäjät ovat luvanneet, että mikäli paikalle saadaan 64 osallistujaa, pelin voittaja pääsee tavoittelemaan Euroopan mestaruutta ja edustamaan Suomea Hollantiin!

Palapeliturnaus
Joukkueturnaus – Halli 3 Kokemuspiste – Sunnuntaina klo 11-15

Ehkä ensimmäistä kertaa koskaan Ropeconissa järjestetään palapeliturnaus ja vieläpä joukkuelajina Lautapelit.fi avustamana! Kymmenen joukkuetta ottaa mittaa toistensa aivonystyröistä mätkimällä 1000 palan palapeliä kokoon, nopeimmin kasaan saanut tiimi voittaa! Turnaus on tarkoitettu kaiken ikäisille eli mikäli kokee olevansa voittamaton palapelien kanssa, niin 2-4 hengen tiimi kokoon ja pelaamaan!

Bofferiturnaus
Taisteluturnaus – Halli 3 Bofferisali – Perjantaista sunnuntaihin

Boffer vedetään huotrastaan perjantaina Ropeconin vihreillä… mattokentillä.  Pitkin viikonloppua pidetään karsintoja ja etsitään parasta bofferoijaa Ropeconin osallistujista. Jos ei kuitenkaan kilpailu kiinnosta, niin paikalla voi myös mätkiä vapaasti menemään kaverin kanssa!

Munchkin Open Championship 2019
Korttipeliturnaus – Halli 3 Korttipelialue – Lauantaina klo 12-16

Jos sitä kerran vuoteen pelaa Munchkinia, niin kyllähän sitä pitää epäviralliseen Suomen mestaruuteen osallistua! Turnauksen osallistumismäärä on nostettu 30 minmaxaajaan, jotka potkivat ovia sisään, lyövät hirviöitä ja ryöväävät kaiken, minkä irti saavat – ja lopuksi puukottavat kaveria selkään vain ollakseen hetkellisesti pelin korkeimman levelin omaava seikkailija!

MtG: Two-Headed Giant Bulk Smash
Korttipeliturnaus – Halli 3 Korttipelialue – Perjantaina klo 16-21

Magic the Gathering on lähes 30 vuotta vanha peli. Melkein luulisi sen kohta olevan jo valmis, mutta joka vuosi siihen tulee jotakin uutta lisää. Two-headed Giant Bulk Smash on joukkueturnaus, jossa pelaajat muodostavat kahden hengen joukkueita ja taistelevat toisiaan vastaan jakaen elämän ja toiminnot. Takuuvarmasti piristävää seurattavaa perjantai-illan menoksi! 

KPS-turnaus
Kivi-Paperi-Saksi – Halli 3 Hengailualue – Lauantaina klo 14-15

Klassinen Kivi-paperi-sakset -turnaus, mitä muuta tästä voisi sanoa. Luvassa rooliasuja, taiteilijanimiä sekä Ropeconin ainoa turnaus, jossa tuomari on lahjottavissa! En tiedä kuinka reilua se on, mutta kyseessä on kuitenkin KPS, joten varmasti hauskaa!

—————————

Tässäpä nopeat katsaukset kymmeneen Ropeconin turnaukseen ja kilpailuun. Lisäksi tarjolla olisi vielä lähes 30 muuta saman tyylistä ohjelmanumeroa, joihin jokainen pystyy osallistumaan tapahtuman aikana!

Tutustu niihin Ropeconin ohjelmaoppaassa: https://2019.ropecon.fi/opas/#prog/tag:Kilpailu-turnaus

Kuva: Petra Takamäki (2012)