Ropeconin kirpputori – millainen on hyvä myynti-ilmoitus?

Ropeconin kirpputori järjestetään tänä vuonna etämyyntinä erillisessä Facebook-ryhmässä. Kirpputorille voi laittaa myynti-ilmoituksia 30.7. klo 12.00–31.7. klo 23.59 välisenä aikana, ja myynti-ilmoituksia voi kommentoida sunnuntaihin 1.8. klo 23.59 saakka. Lisätiedot, kuten kirpputorin säännöt löytyvät osoitteesta https://2021.ropecon.fi/myyntialue/kirpputori/. Myös linkki kirpputorin Facebook-ryhmään julkaistaan edellä mainitulla sivulla. 

Vaikka kirpputori ei ole auki ennen tapahtumaviikonloppua, voi Ropeconia odotellessa jo miettiä olisiko jotain, jota haluaisi Ropeconin kirpputorilla myydä. Voit myös esimerkiksi napata myyntituotteiden kuvat jo valmiiksi. 

Ennen myyntituotekuvien ottamista ja myynti-ilmoitusten kirjoittamista kannattaa käydä tutustumassa kirpputorin sääntöihin. Huomioithan erityisesti säännöt 5-11, jotka liittyvät myynti-ilmoituksiin. Nämä säännöt on laadittu erityisesti kirpputorilla asioimisen selkeyttämiseksi: 

5. Kerrothan tuotteesta aina sen kunnon (esimerkiksi ovatko pelin kaikki osat tallella). 
 
6. Tekstiä sisältävistä tuotteista tulee kertoa myös kieli (esim. lautapelit, kirjat).
 
7. Ilmoitathan aina tuotteelle tarkan hinnan. “Tehkää tarjous”- ¨  sekä “huutokauppa”-ilmoitukset eivät ole sallittuja.
 
8. Myynti-ilmoituksessa tulee olla vain yhdentyyppisiä tuotteita (esim. jos haluat myydä kolme lautapeliä laita ne samaan postaukseen, mutta jos esimerkiksi haluat myydä sekä kirjoja että larp-asuja, teethän niistä erilliset postaukset).
 
9. Myynti-ilmoituksessa tulee olla kuva, jossa näkyy kaikki myytävät tuotteet selkeästi eriteltynä. Jos tuotteet eivät mahdu hyvin yhteen kuvaan teethän useamman myynti-ilmoituksen.
 
10. Postitusmahdollisuus on oltava aina, jos tuote ei ole erityisen särkyvä ja sopii Postin XL-pakettiin (59 x 36 x 60 cm, 35 kg) tai sitä pienempään pakettiin.
 
11. Jos tuote on mahdollista noutaa, ilmoitathan aina kaupunginosan lisäksi kaupungin.

Alla olevissa kuvissa on yksi monella tapaa ongelmallinen myynti-ilmoitus sekä esimerkkejä siitä, miten samat tuotteet kannattaa jaotella useampaan erilliseen postaukseen, jotta ilmoitukset ovat selkeämpiä. Näin kirpputori pysyy conin aikana siistimpänä ja helpompana selata. Tuotteiden löytymisen helpottamiseksi suosittelemme käyttämään Facebookin tageja ilmoituksessa.

Esimerkki 1: Älä tee näin

Tämä myynti-ilmoitus rikkoo useita kirpputorin sääntöjä. Ilmoituksessa on paljon erityyppisiä tuotteita, ja niitä on hankala erottaa toisistaan kuvassa, erityisesti taiteltu munkkikaapu ja päällekkäin kasatut lautapelit. Lisäksi lautapelien ja kirjojen kieltä ei ole mainittu. Tämä rikkoo siis ainakin sääntöjä 6, 8 ja 9.

Esimerkki 2: Tee näin

Tässä roolipelikirjat on laitettu omaan myynti-ilmoitukseensa, ja myös kirjojen kieli on mainittu.

Esimerkki 3: Tee näin

Tässä lautapelit ovat selvästi vierekkäin. Myös pelien kielet ja kunto on mainittu.

Esimerkki 4: Tee näin

Tässä proppisetti on omassa myynti-ilmoituksessaan. Ilmoitukseen on laitettu useampi kuva, jotta propit näkyvät hieman eri suunnista.

Esimerkki 5: Tee näin

Tässä munkkikaapu on levitetty auki ja sekä se että siihen kuuluvat asusteet näkyvät kuvassa. Mallin päällä otetuista kuvista vaatteet hahmottaa luonnollisesti paremmin, mutta se ei ole kuitenkaan pakollista. 

Lisäkysymyksissä kannattaa olla rohkeasti yhteydessä Ropeconin kirpputoriin: kirpputori@ropecon.fi. Onnea ja menestystä kaupankäyntiin!