Päivitys 23.4.2020: Koronapandemian aiheuttama tilanne vaikuttaa Ropeconin 2020 järjestelyihin. Lue ajantasainen tiedotus täältä: https://2020.ropecon.fi/ajankohtaista-koronasta/


Tykkäätkö auttaa, neuvoa ja opastaa? Haluatko pitää ihmisistä huolta, oppia tiimityötä ja vastuun kantamista? Haluatko hankkia itsellesi rahanarvoisen pätevyyden, josta voit saada itsellesi vaikkapa ammatin? Ehkäpä olet jo toiminut järjestyksenvalvojana, mutta korttisi on vanhentumassa? Niin tai näin, tässä sinulle loistava tilaisuus!

Ropecon järjestää tänä keväänä sekä järjestyksenvalvojan peruskurssin että järjestyksenvalvojan kertauskurssin. Molemmille kursseille otetaan kaksikymmentä ensimmäistä täysi-ikäistä hakijaa, joista kaikki pääsevät liittymään myös Ropeconin timanttiseen JV-tiimiin! Kurssitukset tarjoaa Ropecon ry.

 

Kurssien aikataulut

Luokkaopetuksena:

  • Peruskurssi 14.-15.3.2020 klo 11-19 ja 23.-26.3.2020 klo 16.30-19
  • Kertauskurssi 29.3.2020 klo 11-18

Kurssit järjestetään Helsingissä. Tarkemmat tiedot toimitetaan osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

 

PERUSKURSSI

Peruskoulutuksen kesto on 40 tuntia ja kurssin läpäisseet voivat hakea poliisilta järjestyksenvalvojan pätevyyttä. Kaikilla tunneilla on läsnäolopakko. 

Koulutuksen alustava aikataulu

Luokkaopetus:

  • 14.3.2020 klo 11 – 19
  • 23.3.2020 klo 16.30 – 21.15
  • 24.3.2020 klo 16.30 – 21.15
  • 25.3.2020 klo 16.30 – 21.15
  • 26.3.2020 klo 16.30 – 21.15

 Voimankäyttökoulutus:

  • 15.3.2020 klo 11 – 19

 

Vastineeksi kurssista edellytämme sinun toimivan järjestyksenvalvojan tehtävissä Ropeconeissa 2020 ja 2021, vähintään 10 tuntia molemmissa. Mikäli et voi sitoutua järjestyksenvalvojana toimimiseen Ropeconissa juuri vuosina 2020 ja 2021, mutta jonain muuna vuonna voit, otathan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen turvallisuus@ropecon.fi.

 

Ilmoittaudu järjestyksenvalvojan peruskurssille TÄSTÄ

 

Kurssin arvo on noin 250 €  ja kortti on voimassa viisi vuotta, luonnollisesti muuallakin kuin Ropeconissa. Ropeconin järjestyksenvalvojana olet oikeutettu samoihin etuihin, kuin tapahtuman muutkin vapaaehtoiset. Sinun tulee itse huolehtia lupamaksuista ja passikuvien toimittamisesta oman paikkakuntasi poliisille.

Jos jostain syystä olet estynyt toimimaan järjestyksenvalvojana vaadituissa tapahtumissa, tai jos poliisi ei hyväksy lupahakemustasi, saatat olla velvollinen maksamaan itse kurssista yhdistykselle aiheutuvat kulut. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.

 

KERTAUSKURSSI

Kertauskoulutuksen kesto on 8 tuntia ja kurssin suorittaneet voivat hakea poliisilta uutta järjestyksenvalvojakorttia. Kertauskoulutuksen todistus on voimassa 6 kk. 

Huomaathan, että mikäli olet suorittanut järjestyksenvalvojan peruskurssin ennen 1.3.2007, on kortti uusittava ennen vanhan kortin vanhenemista. Jos kortti on ehtinyt mennä vanhaksi, tulee sinun käydä peruskurssi uudelleen. Mikäli peruskurssi on suoritettu 1.3.2007 jälkeen, voit käydä kertauskoulutuksen milloin tahansa.

Koulutuksen alustava aikataulu

 

  • 29.3.2020 klo 11-18

 

Vastineeksi kurssista edellytämme sinun toimivan järjestyksenvalvojan tehtävissä Ropeconissa 2020 vähintään 10 tuntia. Mikäli et voi sitoutua järjestyksenvalvojana toimimiseen Ropeconissa juuri 2020, mutta jonain muuna vuonna voit, otathan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen turvallisuus@ropecon.fi.

 

Ilmoittaudu järjestyksenvalvojan kertauskurssille TÄSTÄ.

 

Kurssin arvo on noin 150 €,  ja kortti on uusimisen jälkeen voimassa viisi vuotta, luonnollisesti muuallakin kuin Ropeconissa. Ropeconin järjestyksenvalvojana olet oikeutettu samoihin etuihin, kuin tapahtuman muutkin vapaaehtoiset. Sinun tulee itse huolehtia lupamaksuista ja passikuvien toimittamisesta oman paikkakuntasi poliisille.

Jos jostain syystä olet estynyt toimimaan järjestyksenvalvojana vaadituissa tapahtumissa, tai jos poliisi ei hyväksy hakemustasi, saatat olla velvollinen maksamaan itse kurssista yhdistykselle aiheutuvat kulut. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.


Millaista on olla järjestyksenvalvojana Ropeconissa?

Ropecon on koko perheen tapahtuma, jossa järjestyshäiriöt ovat harvinaisia. Tapahtuman keltaliiviset työn sankarit voi nähdä työn touhussa hyvin monenlaisissa tehtävissä: opastamassa neuvoa tarvitsevia kävijöitä, rakentamassa ja purkamassa tapahtumaa, huolehtimassa rakenteiden turvallisuudesta, ratkaisemassa häirintä- ja syrjintätilanteita sekä valvomassa kulkua. 

Ennen kaikkea järjestyksenvalvojat ovat mukana luomassa hyvää henkeä niin kävijöiden kuin vapaaehtoistenkin keskuuteen. Tiimissä on vahva yhteishenki, ja tehtävistä löytyy usein elinikäisiä ystäviä. Samalla saat arvokasta työkokemusta ja kiinnostavan näkökulman Ropeconiin!

 

Sovinko minä järjestyksenvalvojaksi?

Lain mukaan järjestyksenvalvojakortin voi saada rehellinen ja luotettava, sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva, täysi-ikäinen henkilö. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei järjestyksenvalvojaksi hakevalla tule olla rikosrekisteriä tai järjestyksenvalvontatyötä haittaavia terveydellisiä esteitä.

Sen sijaan fyysistä kokoa ja autoritääristä asennetta ei tarvita. Ropeconin järjestyksenvalvonnassa tarvitset erityisesti auttamishalukkuutta, rauhallisuutta, sekä sosiaalista asennetta ja -pelisilmää. Jos haluat opetella asiakaspalvelijaksi, jolla hymy ei hyydy kinkkisemmänkään tilanteen edessä, tämä on sinulle oikea paikka. Järjestyksenvalvonta on ensisijaisesti työtä muita varten, mutta siitä saa paljon myös itse!

 

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian. Kurssien paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Kompassissa.

 

Ilmoittaudu järjestyksenvalvojan peruskurssille TÄSTÄ.

Ilmoittaudu järjestyksenvalvojan kertauskurssille TÄSTÄ.

 

Kurssiterveisin,

Tiia Salminen,

turvallisuusvastaava

Ropecon 2020

turvallisuus@ropecon.fi 

 

Artikkelikuva: Ropecon 2019 kuvaaja Nyymix