Tämän vuoden Ropeconissa Halli 1:n spektaakkeliohjelmaan kuuluu erityisen paljon musiikkiohjelmaa. Meille esiintyy kokonaiset kaksi kuorokokoonpanoa ja kaksi fantasiavaikutteista yhtyettä, joten kattauksesta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Lue siis alta, millaisia upeita esiintyjiä tapahtumassa pääsee näkemään ja kuulemaan!

Nanoreality: Adventure Calls

Perjantai 18:00-19:00

Unreality, Suomen ensimmäinen vain elokuva-, tv-sarja-, peli- ja animaatiomusiikille omistautunut kuoro, on ilahduttanut nörttikansaa vuodesta 2014 lähtien. Helsinkiläinen sekakuoro on kiertänyt monissa Suomen coneissa ja sovittaa itse kaikki kappaleensa. Ropeconiin saapuu tänä vuonna Unrealityn rakastettu pienryhmä Nanoreality, joka heti avajaisten jälkeen ottaa meidät mukaan seikkailuun kymmenen uuden, vanhan ja uudistetun kappaleen repertuaarilla.

www.unreality.fi

 

© Janica Lönn

Anna Kokkonen
Sunnuntai 12:00-13:00

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Anna Kokkonen yhtyeineen tarjoaa meille salaperäistä kelttiläisvaikutteista musiikkia, joka on kuin fantasiaelokuvan soundtrackilta. Kokkosen kolmas albumi Matkalla kotiin julkaistiin alkuvuodesta, ja useita hänen kappaleitaan on ollut radiosoitossa asti. Hän vastaa itse kappaleiden sävellyksestä, sanoituksesta ja tuotannosta, ja bändissä soittaa monia tuttuja kasvoja eri yhtyeistä, kuten Poets of the Fall:sta.

www.annakokkonen.com

© Kalle Kervinen Photography

Mamyth
Sunnuntai 14:00-15:00

Mamyth soittaa fantasiavaikutteista ja värikästä digifolkia instrumentteinaan kantele, nokkahuilu, koskettimet, basso, rummut, perkussiot ja moniääninen laulu. Bändi yhdistelee omaperäisesti soittimia, musiikkityylejä ja aikakausia ja vie kuulijansa sadunhohtoiselle matkalle. Mamythin ensimmäinen kokopitkä albumi Mythmusik julkaistiin vuonna 2014, ja tällä hetkellä bändi valmistelee uutta tänä vuonna julkaistavaa albumiaan The Flamebird.

www.mamythmusik.com

Riverside Castle & Another Castle
Sunnuntai 16:00-17:00

Helsingin nörtein naiskuoro Another Castle perustettiin keväällä 2014 ja pian sen jälkeen myös sen turkulainen sisarkuoro Riverside Castle. Viime vuonna nähtiin kuorojen ensimmäinen Ropecon-yhteiskonsertti, ja tänä vuonna siskokset yhdistävät jälleen voimansa! Ennen conin loppua luvassa on vielä monipuolinen kattauskappaleita niin peleistä, elokuvista kuin tv-sarjoistakin.

https://www.facebook.com/atanothercastle/
https://www.facebook.com/riversidecastlechoir/