Ropecon 2016

Pääjärjestäjät: Tuukka Jakola, Kristiina Mannermaa ja Aaro Viertiö
Milloin: 29.-31.7.2016
Missä: Messukeskus, Helsinki
Teema: Kaaos ja järjestys
Kävijämäärääärä: n 4100
Kunniavieraat: Claus Raased
on intohimoinen larppauksen ilon sanansaattaja. Hän on järjestänyt larppeja työkseen vuodesta 2002 ja kirjoittanut aiheesta lukuisia kirjoja. Claus on Rollespielakademiet-yrityksen toinen omistaja. Tunnetuimpia hänen järjestämiään larppeja ovat College of Wizardy-larpit. Ross Watson on palkittu pelisuunnittelija ja roolipelikirjailija Austinista, Teksasista. Yli 50 kirjaa julkaissut Watson tunnetaan useiden Warhammer 40 000 -roolipelikirjojen pääsuunnittelijana. Watsonin panos on näkynyt myös Dungeons & Dragons, Lord of the Rings ja Star Wars -roolipelimaailmoissa.

Kävijät muistelevat:


”Ensimmäinen Messari-con oli kyllä kieltämättä melko kaaosta ja järjestystä. Piti opetella uudet paikat ja uudet jutut, juuri kun oli oppinut vaeltamaan Dipolin sokkeloisilla käytävillä. Tämän Ropeconin teema näkyi ihailtavan paljon tapahtumassa itsessään. Tässä Ropeconissa oli se peli, jota sai pelattua kännykällä, ja jossa piti valita puoli ja tehdä joitain tehtäviä, josta sitten sai pisteitä. Aivan lopuksi koko homma eskaloitui kaksintaisteluun boffoareenalla, muistaakseni järjestys voitti nipin napin koko homma. Itse taisin olla silloin(kin) häviäjäjoukkueessa, eli kaaoksen riveissä.”
– Santtu

”Varmaan aika monelle vanhalle Ropeon kävijälle ”ensimmäinen” vuosi Messukeskuksessa oli aika hurja. Kyllähän sielä kaiken löysi paremmin kuin Dipolissa, paitsi muut ihmiset jotka katosivat jonnekkin Messukeskuksen syövereihin. Muistan kommentoineeni; Ropecon ei tunnu Ropeconilta kun ei ole liian kuumaa, liian ahdasta ja haise hieltä. Muta kaikenkaikkiaan muutos oli kyllä hyväksi, mahtui enemmän ohjelmaa, enemmän ihmisiä ja enemmän kaikkea.”
-Vanhaparta

Ropecon-paitaa komisti: 

Ropecon-paita 2016. Kuvituskuva: Ropecon

 


Figuureja. Kivirakennelmia ja sotilas.

Ropecon 2015. Kuvaaja: Mikael Peltomaa

Korttipelaajia Helmet-kirjaston pisteellä.

Ropecon 2015. Kuvaaja: Mikael Peltomaa

 


 

Kansikuva: Mikael Peltomaa
Kuvituskuvat: Mikael Peltomaa, Ropecon
Lähteet: Ropecon intra, ropecon.fi/2016