Ropecon 2015

Pääjärjestäjät: Mikko Hänninen, Kalle Kivimaa ja Heidi Säynevirta
Milloin: 15.-17.5.2015
Missä: Dipoli, Espoo
Teema: Matka
Kävijämäärääärä: n 3700
Kunniavieraat: Michelle Nephew
on ollut Atlas Gamesilla osana suunnittelemassa yli sataa roolipelikirjaa, lautapeliä ja korttipeliä. Michelle on myös kirjoittanut oman Open Games -lisenssillä julkaistun roolipelin The Tide of Years. Pelien kehittämisen lisäksi Michelle on aiemmin toiminut GAMAn (Game Manufacturer’s Association) hallituksessa ja on ollut kunniavieraana mm. Gen Con- ja Origins -tapahtumissa. Pelit, joiden kehittämisessä Michelle on ollut osallisena, ovat voittaneet monia palkintoja. Michelle on ollut Atlas Gamesilla tuottamassa esimerkiksi Gloom, Once upon a time ja Dungeoneer-pelejä. Jason Morningstar (mukana Steve Segedy) omistaa Bully Pulpit Games -yhtiön Steve Segedyn kanssa. Jason tunnetaan parhaiten Fiasco-pelistä, joka voitti Diana Jones -palkinnon. Tämän lisäksi hän on kehittänyt mm. pelit The Shab Al-Hiri Roach, Grey Ranks ja Carolina Death Crawl. Lisäksi Jason on kirjoittanut lukuisia artikkeleita pelaamisesta, mm. vuoden 2012 Solmukohdan kirjaan ”States of Play: Nordic Larp Around the World” sekä Analog Game Studies -lehteen.

 


Kävijät muistelevat:

”Tämä oli ensimmäinen Ropecon, jossa toimin tanssiaisten juontajana. Sittemmin olen juontanut aika monetkin tanssiaiset. Muistan että tämä ensimmäinen juontamisvuosi jännitti aivan hirveän paljon. Minua olivat kuitenkin edeltäneet suuret historiallisen tanssin vaikuttajat näissä juontoasioissa. Kun kävelin ensimmäisen kerran salin lavalle mikrofoonin kanssa niin sydämeni hakkasi aivan hulluna. Onneksi tanssimassa oli toki monia tuttuja, joihin olin tutustunut niiden vuosien aikana, jotka olin itse harrastanut historialllista tanssia. Hyvin nopeasti tunnelma siitä keveni ja uskalsin jopa hengittää ja kertoa muutaman vitsinkin. Ensimmäinen juontovuoteni oli uskomaton kokemus ja sen takia olen nyt juontanut tanssiaiset monta vuotta.”
– Juontajatar

”Viimeinen Dipoli-con jätti kyllä haikean olon pitkäksi aikaa. Ropecon oli siihen saakka ollut kesän kohokohta, jota oli suunniteltu koko pitkä ja kuuma kesä. Ropeconiin kuului erityisesti se, että hikoiltiin autossa (jossa nukuimme silloin tietenkin, koska opiskelijoilla ei ollut varaa hotelliin), mutta nyt kun Ropecon oli jo toukokuussa, oli ulkona melkein jopa kylmä. Ropeconin jälkeen ei tullut enää sitä odottavaa fiilistä kesästä, kun kesän kohokohta oli tavallaan ohi jo. Viimeisen kerran hyvästeltiin täffät, kivet, kyltit, käpy ja kaikki muistot Dipolin ympäriltä. Dipoli on ikuisesti meidän wanhojen muistoissa, ja vaikka Messari aiheuttikin kasvukipuja välillä, niin kyllä Dipolin aika oli ohi – kaikella rakkaudella.” 
– Kiitos Dipoli 1998-2015

Ropecon 2015-paidan selkäpuoli. Kuvituskuva: Ropecon


 

Kansikuva: Ropecon
Kuvituskuva: Ropecon
Lähteet: Ropecon intra, ropecon.fi/2015