Ropeconin ohjelmasta löytyy tekemistä kaikenikäisille. Lapsista kasvaa innokkaita roolipeliharrastajia, joten Ropecon haluaa olla myös lapsille uusi joulu. Kerromme tässä vähän esimerkkejä kaikesta, mitä lasten kanssa Ropeconissa voi tehdä. Osa ohjelmista on kestosuosikkeja ja osa uutuuksia. 

Lapsille sopivan ohjelman löytää kätevästi Ropeconin ohjelmaoppaasta, jossa voi valita tägin “sopii lapsille” tai “perheohjelma”. Perheohjelmassa on tekemistä koko perheelle, lapsiohjelma taas tehty juuri lapsia ajatellen. Moni peliohjelma voidaan vetää myös lasten kanssa, joten kannattaa käydä kysymässä, onnistuuko pelaaminen lasten kanssa. https://2019.ropecon.fi/opas/#

Huomioithan, että osaan ohjelmasta on ennakkoilmoittautuminen. 

Muistathan, että Ropeconiin on saatavilla vielä muutaman päivän ajan perhelippu, joka sisältää kaksi aikuisten ja 1-3 lastenlippua. https://2019.ropecon.fi/liput/

Mutta nyt itse asiaan ja Ropeconin ohjelman pariin.

Pomppulinna
Kestosuosikki pomppulinna löytyy tällä kertaa halli kolmosen perältä. Tule pomppimaan energia pois! Muistakaa huomioida myös muut pomppijat.

Ropeconin tuutorit näyttävät mallia

 

Helmet-kirjastojen tapahtumapiste sekä kirjastoauto (auki kaikkina päivinä)
Kirjastojen piste tarjoaa esimerkiksi lauta- ja roolipelejä ilman ennakkoilmoittautumista. Osastolla mukana myös 3d-tulostin ja vinyylitarroja. Ropeconin pihalta löytyy myös kirjastoauto. 

Helmetin roolipelit ja Minute-RPG
Helmet-kirjastojen tapahtuma-alueella (halli 1B) on tarjolla lyhyitä roolipelejä, jotka sopivat niin lapsille kuin aikuisille. Peleihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ja ne alkavat, kun pelaajia on saatu riittävä määrä mukaan. Pelit sopivat oikein hyvin aloittelijoille, sillä säännöt kerrotaan pelin aluksi. Tarjolla on ainakin Astraterraa ja HeroQuestia. 

”Minute RPG” -pelin avulla pääsee tutustumaan helposti roolipelaamiseen kirjaston pelialueella perjantaina välillä 16-20. Pelit kestävät noin tunnin kerrallaan ja alkavat, kun pelaajia on pöydässä tarpeeksi. Genrenä voi olla pelaajien valinnan mukaisesti joko fantasia, mysteeri, avaruusooppera tai cyberpunk. Helppo pelisysteemi oppia. 

Koulun diskon kassan arvoitus – roolipeli La klo 14-16.
Kallion alakouluun sijoittuva mysteeri! Noin 7-12 -vuotiaille

Yksisarvissatutunti pe klo 18-18.45  ja la 11-11:45
Lasten yksisarvissatutunti on juuri sitä miltä kuullostaa.

Japanilaisia lasten satuja la klo 11-11.45
Jänis ja krokotiilit, apina ja villisika sekä muut japanilaisten kansansatujen sankarit seikkailevat näissä lapsille suunnatuissa tarinoissa, joita aikuisetkin voivat tulla kuuntelemaan. Ohjelmaan voi poiketa sisään ja sieltä lähteä oman aikataulun mukaan.

Myyntiaulue ja taidekuja pe-su
Myyntialueelta löydät kaikenlaista jännittävää. Kirpputorilla voi tehdä löytöjä vaikka mistä ja ropeconin oma shoppi myy joka vuosi vaihtuvia tuotteita. Tänä vuonna mukana myös ensimmäistä kertaa taidekuja, josta voi löytää mitä erilaisimpia taideteoksia. 

Boffaus Pe klo 16-19 La klo 14-17 Su klo 12-14.30. 
Vapaata bofferointia eli pehmomiekoilla taistelua järjestetään kaikenikäisille. Ohjaajia paikalla. 

Figumaalauspiste Pe: 15-23 La: 10-23 Su: 10-17
Figumaalauspisteellä harjoitellaan maalaamaan oma figu. Kestosuosikki kaikenikäisten parissa. Maalauspiste on avoinna: 

Pukukilpailu / pukuesitely La klo 14-14.45
Pukukilpailuun voi ilmoittautua kuka vaan. Onko sinulla mahtava puku ja haluat osallistua sillä kilpailuun? Pukuesittelyssä kilpailijat pääsevät esittelemään pukujaan yleisölle. Pukukilpailuun voi ilmoittautua perjantaina sekä lauantaina klo 13 asti. 

Myyttisten eläinten piirtopaja Pe klo 18-19.45. La klo 12-13.45
Pajassa harjoitellaan myyttisten eläinten piirtämistä. Paikalta saa kynät ja paperin. Lapset voivat tulla pajaan vanhempien kanssa ja harjoitella yhdessä vaikka lohikäärmeen piirtämistä. Ilmoittautuminen infotiskillä. 

Lohikäärme lemmikkinä -puheohjelma pe klo 19-20.45. 
Puheohjelmassa kerrotaan kaikki vinkit lohikäärmeen ottamisesta lemmikiksi. Varo ettei lohikäärmekuume iske ja muista, ettei kesälohikäärmettä kannata ottaa

Velhokoulu ja velhotarha – larpit. La eri aikoina. 
Larppaamisen voi aloittaa Ropeconissa jo varhain. Velhokoulu-larpista on kolme eri ikäisille järjestettyä versiota. Nuorimmat pääsevät kokeilemaan velhotarhassa taikaolentojen rauhoittamista. Vanhemmille lapsille on kaksi pelautusta (7-12 vuotta sekä 13-18 vuotta), joissa etsitään viheitä ja aarteita pitkin Ropeconia auttaen koulunsa professoria. Ennakkoilmoittautuminen. 

Salakirjoitustyöpaja nuorille seikkailijoille [kouluikäiset] La klo 10-11:45
Kukapa ei haluaisi kirjoittaa salaisia viestejä? Pajassa opetellaan pari helppoa taktiikkaa salakirjoitusten tekemiseen. Ennakkoilmoittautuminen infotiskillä. 

KPS-turnaus la klo 14-15.10
Ropeconin kivi-paperi-sakset -turnauksesta ei jännitystä puutu! Kilpailuun voi osallistua tai tulla seuraamaan huikeaa turnausta. 

Kissankorvatyöpaja la klo 13-15.45
Juuri sitä mitä nimi lupaa. Pajassa voi tehdä omat niin kissan, hiiren kuin koiran korvat. Ennakkoilmoittautuminen. 

Lapset larppien pelinjohtajina -paneeli la klo 16-16.45
Paneelissa lapset kertovat itse omista kokemuksistaan pelinjohtajina. 

Apua, eka larppi -luento la klo 14-14.45
Larppauksesta kiinnostuneet niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin. 

Palapeliturnaus su klo 11-15. 
Palapelit valtaavat Ropeconin! Ensimmäistä kertaa järjestettävä palapeliturnaus sopii kaikenikäisille palapelien ystäville. Kokoa oma 2-4 hengen joukkue ja tule mukaan palapeliturnaukseen. Joukkueilla on neljä tuntia aikaa koota 1000 palan palapeli. 

Ennileian lettikoulu vasta-alkajille ja drop-in su klo 13-15.45
Lettikoulussa voi osallistua työpajaan tai sen jälkeen pidettävään drop-in -versioon tekemään lettejä. Ota kaveri mukaan ja tulkaa loihtimaan hienot lettikampaukset.