Ropeconissa on yhteensä yli 1500 tuntia ohjelmaa. Koko ohjelmaan voit tutustua Ropeconin ohjelmaoppaassa: https://2016.ropecon.fi/opas/

Ropeconissa pelaaminen on pääosassa – mutta oheisohjelmaa on niin paljon, ettei kaikkea ehdi millään kokemaan viikonlopun aikana! Peleistä mukana on pöytäroolipelejä, larppeja, lauta- ja korttipelejä sekä figupelejä. Muuta ohjelmaa edustavat lukuisat puheohjelmat, paneelikeskustelut, työpajat ja näytökset.


Muutamia tärppejä ja esimerkkejä Ropeconin tämän vuoden ohjelmatarjonnasta:

Ropecon CrossGames on ohjelmakokonaisuus, joka kartoittaa digitaalisten pelien ja roolipelien yhteistä maastoa ja käsittelee molemmille pelityypeille yhteisiä kysymyksiä.

Oletko ensimmäistä kertaa Ropeconissa tai aloitteleva roolipeliharrastaja? Ropeconissa on myös paljon aloittelijoille ja ensikertalaisille sopivaa ohjelmaa. Esimerkiksi Drop-in -maalauspisteellä voi kokeilla figujen maalausta, lautapelien lainaustiskiltä saa paitsi pelejä lainaan, myös opastusta niiden pelaamisessa ja kaikki lauantain tanssiaisissa opetettavat tanssit opetetaan aivan ensiaskelista perjantain ja lauantain aikana pidettävissä tanssiharjoituksista. Ohjelmaoppaan tägillä ”aloittelijaystävällinen” löytyy kaikki Ropeconin matalan kynnyksen ohjelma.

Ropeconin luennot ja esitelmät tarjoavat sekä valistusta että ideoita peleihin. Esitelmissä usein alansa asiantuntija esittelee jonkin tosielämän ilmiön ja antaa vinkkejä ja ideoita siitä, miten ilmiötä voi käyttää peleissä tai miten sitä voisi mallintaa. Esimerkkinä tällaisesta esitelmästä on lauantaina pidettävä Oikeusprosessi larpissa -esitelmä, missä oikeustieteen maisteri sekä käräjäoikeuden lautamies kertovat, miten oikeudenkäyntiä voi käyttää larppielementtinä. Myös CSI vs. tosielämän rikostutkinta -esitelmäsarja jatkuu tässäkin conissa.

Jos haluat hengähtää ja tulla viihdytetyksi, käy tutustumassa taidenäyttelyyn sekä proppinäyttelyyn, katso ja kokeile teräsmiekkailulajinäytöksiä tai istahda kuuntelemaan satutuokiota. Suurta viihdettä on tarjolla muun muassa perjantain showpainiottelussa ja 1827 Hevimusikaali -yöleffanäytöksessä, lauantaina Gaalassa sekä sunnuntaina Valitsen sinut! -musikaalin esityksessä.

Background vector designed by Freepik