AV, YV, IT! Ropeconin tekniikkatiimi hakee vapaaehtoisia!

Pärjäätkö teknisten laitteiden kanssa? Pysyvätkö johdot järjestyksessä? Tekniikkatiimimme vapaaehtoisena pääset auttamaan siinä, että Ropeconissa digi toimii, sähkö kulkee ja laitteet hurisevat tyytyväisinä! Ja jos sinulla on silmää videokuvaamiselle ja saat äänetkin tallennettua vielä kaupan päälle, niin miten olisi paikka tallennustiimissä, joka takaa, että Ropeconin YouTube-kanavalle saadaan tallennettua tapahtuman huikeaa ohjelmaa myös jälkipolvia varten!

Ai mitä tekniikkatiimissä sitten tarkemmin tehdään?

Sähkö: Nykyajan vimpaimet eivät kovin pitkälle pötki ilman sähköä, joten conin tarvitsee vetää hieman jatkojohtoja paikasta toiseen. Rakennukseen tarvitaan pari apukättä meidän sähkömestarin avuksi, jotta saadaan coni nopeammin sähköistettyä.

Tekniikka/AV: Pääsalissa spektaakkeliohjelmat tarvitsevat ääntä, valoa ja kuvaa. Näiden tekninen rakentaminen valmiiksi tulee jo Messukeskuksen puolelta ja Ropeconin vapaaehtoiset hoitavat niiden käyttämisen ohjelmanumeroiden aikana. Käytännössä kun lavalla juontaja tarttuu mikkiin, on äänimiehen painettava nappia, jotta juontajan äänet kuuluvat salissa. Vastaavasti videokuvasta huolehtiva henkilö seuraa esitystä ja vaihtaa seuraavalle kalvolle, kun sille on tarvetta. Valojen ohjaaminen vaatii hieman enemmän paneutumista asiaan, mutta siihenkin voidaan paikan päällä opastaa.

IT-tuki: Ropecon tarvitsee ison määrän perinteistä tietotekniikkaa. Ohjelmanpitäjille tarjotaan läppärit, joilta he voivat näyttää omat kalvonsa, puhelimia jaetaan eri osa-alueille, Zettle-maksupäätteitä tarvitaan lipunmyyntiin ja paljon muutakin pientä sälää. Vapaaehtoisten tehtävänä on jakaa näitä eri tahoille, pitää kirjaa mitä mihinkäkin on mennyt ja mahdollisuuksien mukaan auttaa muita ongelmien parissa.

Stream: Peliturnauksista saadaan paljon näyttävämpiä, kun ne videoidaan ja laitetaan kaiken kansan nähtäville. Tässä tiimissä kuvataan, selostetaan ja tuotetaan turnauksista livevideo Youtubeen. Osaavammat vapaaehtoiset rakentavat järjestelmän valmiiksi ja sen jälkeen tarvitaan vain vapaaehtoisia seuraamaan tapahtumia ja painamaan nappeja, joilla vaihdetaan mitä kuvaa milloinkakin näytetään ja millaisia tekstejä ruudussa näkyy. Streamissa käytetään vMix-ohjelmistoa.

Taltiointi: Aiempien vuosien puheohjelmia löytyy Ropeconin Youtubesta hyvin paljon. Tässä tehtävässä tarkoituksena on taltioida puheohjelmat jälkipolvien iloksi. Käytännössä vapaaehtoiset seuraavat ohjelmia ja katsovat että tallennus sujuu. Mahdollisuuksien mukaan ohjelmia voidaan myös lähettää livenä Youtubeen. Taltioinnissa on käytössä obs-ohjelmisto.

Kaikki Ropeconin koneet ovat Windows-koneita.

Tekniikkatiimissä voi oppia kaikenlaista, tekniikasta ja tekniikan ulkopuoleltakin, lisäksi pääset mukaan mahtavaan tiimiin. Ennen kaikkea pääset aitiopaikalta näkemään, miten monen tuhannen ihmisen tapahtuman infrastruktuuri rakentuu!

Hae rohkeasti mukaan Kompassissa: https://kompassi.eu/events/ropecon2022/signup

Jäikö jokin askarruttamaan? Haluaisit ilmoittautua vapaaehtoiseksi, mutta epäilet rahkeidesi riittämistä? Lisätietoja voit kysellä tekniikkavastaavaltamme, Anssi “Aketzu” Kolehmaiselta: anssi.kolehmainen@ropecon.fi