Figumaalauskisa pidetään jälleen perinteiseen tapaan paikan päällä Ropeconissa. Tule mittaamaan maalarin taitojasi muiden figumaalaajien kanssa!

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu pelitiskillä ja on auki perjantaista lauantai-iltapäivään. Kilpailuun ei voi ilmoittautua ennakkoon. Palkintojenjako ja töiden luovutus tapahtuu sunnuntaina. Koska kilpailutöitä saatetaan joutua siirtämään, olisi hyvä jos ne olisivat helposti siirrettävissä.

Tänä vuonna tuomarointi tekee myös paluun. Jos olet kokenut figumaalari ja sinua kiinnostaisi toimia vuoden 2022 figumaalauskisan tuomarina, olethan yhteydessä osoitteeseen figupelit@ropecon.fi. Yleisöäänestyksestä tulee enemmän tietoa myöhemmin.

Aikataulu

Kilpailutöitä otetaan vastaan pe klo 15 – la klo 15

Kilpailutöiden luovutus tapahtuu su klo 12–17

Kilpailun palkintojenjako on sunnuntaina (tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin)

Kilpailukategoriat ja säännöt:

Figu voi olla teemaltaan mikä vain, kunhan se lasketaan miniatyyriksi ja noudattaa sen kategorian rajoituksia, johon se ilmoitetaan. Ihminen, eläin, tankki tai fantasiaotus, kaikki käy.

Kuhunkin kategoriaan voi osallistua yhdellä työllä, ja kunkin kategorian paras palkitaan. Näiden lisäksi palkitaan yleisön suosikki, paras teemaa mukaileva työ sekä koko kilpailun paras osallistuja. Kilpailuun voi osallistua vanhemmallakin työllä, poislukien työt jotka ovat jo kerran voittaneet Ropecon-maalauskisassa.

Kategoria 1: Pieni figu

Korkeintaan 40 mm alustalle (engl. base) mahtuva figu, mukaan lukien ratsuväki-alustaiset figut. Figulla saa olla ratsu/pieni ajoneuvo ja/tai pieniä koristeellisia miniatyyrejä (esimerkiksi eläimiä, robotteja, haamuja tms), kunhan figu itsessään on pääosassa.

  • Esimerkkejä hyväksyttävistä figuista: useimmat D&D -seikkailijahahmot, primaris-mariinit, Infinityn jalkaväki

Kategoria 2: Iso figu

Kaikki yli 40 mm alustaa käyttävät figut. Muuten lähes samat säännöt kuin pienillä figuilla, eli ratsu/ajoneuvo sekä pienet koristefigut ovat sallittuja.

  • Esimerkkejä hyväksyttävistä figuista: isot lohikäärmeet, Ghazghkull (8th ed.), Infinity Zeta Unit, tankit, erinäiset jättiolennot

Kategoria 3: Ryhmä

Vähintään kolmesta (3) figusta koostuva yhtenäinen ryhmä. Maksimirajaa ei ole, mutta olisi suositeltavaa pitää figujen lukumäärä kohtalaisena.

  • Esimerkkejä sallittavista ryhmistä: Kill Team-ryhmät, fantasiajalkapallopelien tiimit, lautapelin miniatyyrit, roolipelin pelaajahahmojen figut

Kategoria 4: Avoin

Tähän kategoriaan menevät kaikki ne työt, jotka eivät sovi muihin kategorioihin. Pystit, dioraamat, pienoismallit, Gunplat sun muut menevät tähän kategoriaan.

Kategoria 5: Juniorit

Kaikki korkeintaan 15-vuotta vanhat lapset ja nuoret voivat osallistua tähän muista erilliseen kategoriaan. Tähän kategoriaan voi tuoda minkä tahansa yksittäisen pienen tai ison figun noudattaen samoja sääntöjä kuin nimensä mukaiset kategoriat, eli figun itsessään tulee olla keskiössä. Ratsut, mopot ja pienet koristefigut kuten perhoset ovat sallittuja.

Lisäpalkinnot:

Paras teemaa noudattava työ
Pääkategorioiden lisäksi työllään voi osallistua tähän lisäkategoriaan. Tämän vuoden teema on “Ystävyys”, ja palkinnon saa työ, joka ilmentää tätä teemaa parhaiten.

Yleisön suosikki
Yleisö pystyy palkitsemaan yhden suosikkinsa yleisöäänestyksellä.

Kilpailun paras
Kaikkien edellä mainittujen kategorioiden lisäksi koko kilpailun paras työ palkitaan.

 

Jos et ole varma mihin kategoriaan valitsemasi figu kuuluu, voit olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen figupelit@ropecon.fi. Kilpailutyö saatetaan siirtää toiseen kategoriaan, mikäli katsotaan että se on ilmoitettu väärään kategoriaan.

Huom! Vaikka Ropeconin vapaaehtoiset pyrkivät kohtelemaan figuja hellästi, Ropecon ei vastaa järjestäjistä riippumattomista miniatyyreille sattuneista vahingoista tai varastetuista kilpailutöistä. Osallistumalla kilpailuun kilpailijat hyväksyvät, että työt jäävät avoimelle paikalle vitriineihin yön ajaksi.