Hei #Ropekamu,

Kirjoitan sinulle, koska haluan kertoa, mitä olemme pohtineet lippujen hinnoista vuonna 2017.

Jos nyt ostat ennakkolipun viikonlopuksi, se maksaa 35 € ja antaa sinulle mahdollisuuden tilata spessupaidan, ja jos olet nopea, niin #ropekamu-kamppiksen aikana (14.2.–28.2.) saat vielä #ropekamu-erikoistuotteen! Viikonloppulippu piiiitkääästä jonosta ovelta maksaa 39 €. Päivälippulainen maksaa lipustaan perjantaina ja lauantaina 27 € ja sunnuntaina 17 €.

Tiedän, hinnat ovat nousseet – taas, mutta anna kun kerron miksi.

Ropecon ry on voittoa tavoittelematon, mutta tappiota välttelevä yhdistys. Vuonna 2016 Ropecon joutui muuttamaan Dipolin alkaneen remontin takia isoihin tiloihin Messukeskukseen, jotka jo ennakolta tiedettiin merkittävästi kalliimmiksi, joten vaara tappion tekemiseen oli suuri. Valitettavasti vaara oli suurempi kuin kuviteltiin ja kasvaneesta kävijämäärästä, korotetusta lipun hinnasta ja isommasta conista huolimatta tehtiin roimasti tappiota. Tappio syntyi siitä, että kaiken toteuttaminen isompiin, korkeampiin, leveämpiin ja laveampiin tiloihin oli huomattavasti kalliimpaa kuin ennakoitiin. Conitea teki kuitenkin oikean päätöksen ja mentiin kävijät ja laatu edellä. Se, ettei osattu arvioida oikein, ei ole kävijöiden vika, eikä siitä mitä oli luvattu, lähdetty karsimaan. Kuten todettua, Ropecon on voittoa tavoittelematon, mutta tappioita välttelevä yhdistys, ei yritys.

Tänä vuonna budjetin laatijoilla on parempi kokemus siitä mistä kustannukset Messukeskuksessa tulevat ja mihin rahaa saattaa yllättävästi kulua. Valitettavasti myös Messukeskus on nostanut hintaa, joten välttääksemme edellisen vuoden tappiot, jouduimme korottamaan hintaa enemmän kuin haluaisimme. Emme halua tehdä laihempaa conia, vaan tehdä sellaisen conin kuin me pelaajat haluamme pelaajille tehdä ja se sitten maksaa sen mitä se maksaa.

Ropecon-tapahtuman tavoite on tänä vuonna päästä syömästä säästöjä ja tilanteeseen, missä tapahtuman lipputulot kattavat menot – näin ollen tapahtuman tulevaisuus on turvattu.

Terveisin

Tiedotuksen #ropekamusi