Ropeconin kokemuspisteellä pääset testaamaan uusia lauta-, kortti- ja pöytäroolipelejä. Tarjolla on monenlaisia uusia ja vanhempia pelejä, joissa jokaisella oma esittelijä.

Ensi kesän Ropeconissa on kokemuspisteellä uutena ”istu ja pelaa”-alue, jossa on lauta- ja korttipelejä valmiiksi järjesteltyinä pelipöydille. Tarvittaessa kokemuspisteen vapaaehtoiset opastavat alkuun peleissä ja auttavat ongelmatilanteissa. Kokemuspistevapaaehtoisen työnkuvaa on myös kehitetty edellisvuosista. Jatkossa kokemuspistevapaaehtoisen (tuttavallisemmin peliapurin) tehtäviin kuuluu peliseuran haussa auttaminen, pelisuositusten antaminen, kokemuspisteohjelmaan sisään heittäminen sekä istu ja pelaa-alueella avustaminen. Lisäksi peliapurit auttavat parhaansa mukaan kävijöitä lautapelikirjaston pelien opettelussa.

Ropeconin ohjelma- ja vapaaehtoishaut ovat parhaillaan auki. Tässä on mainio mahdollisuus vaikuttaa kokemuspisteen tarjontaan tarjoamalla lauta-, kortti-ja pöytäroolipelejä. Ohjelma voi olla esimerkiksi ohjattu peluutus tai lyhyt demotus pelistä. Kaikenlaisia pelejä kaivataan! Vaihtoehtoisesti voit tulla kokemuspisteelle peliapuriksi.

Lisätietoa ohjelmahausta löytyy täältä ja vapaaehtoishausta täältä.