Ropeconin gaalassa jaettiin Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko 2021

Etätapahtumana järjestetyn Ropecon 2021:n gaalassa lauantaina 31.7.2021 jaettiin Kultainen lohikäärme- ja Vuoden peliteko -palkinnot. Palkintoraati sai useita hyviä ehdotuksia molempien palkintojen saajiksi.


Kultainen lohikäärme

Kultainen lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama tunnustuspalkinto. Se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittämisessä. Palkinnon saajan valinnassa korostuu pitkän linjan aktiivisuus peliskenen hyväksi. Palkinto on jaettu vuodesta 2003.

Kultainen lohikäärme-palkinnon 2021 sai Hans Zenjuga. Hans Zenjuga on tehnyt monipuolista ja pitkäaikaista työtä pelikuvituksen parissa ja hän on ollut mukana nostamassa suomalaista roolipelikuvittamista kansainväliseen kärkeen. Zenjugan roolipelikuvituksia voi löytää mm. seuraavista peleistä: Stalker, Praedor, Astraterra ja Sotakarjut. Lukuisien muiden pelikuvitusten lisäksi Zenjuga on tehnyt kuvituksia myös lehtiin ja julkaisuihin.

Ropeconin gaala on katsottavissa jälkikäteen Ropeconin YouTube-kanavalla. Videolla Hans Zenjuga kertoo lisää mm. siitä, mistä ja milloin kipinä roolipelaamiseen ja kuvittamiseen lähti sekä jakaa vinkit kaikille roolipelikuvittamisesta kiinnostuneille.

Kuva: Hans Zenjuga


Vuoden peliteko

Vuoden peliteko myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta peliskenen saralla. Vuoden peliteko-palkinnon myöntämisessä korostetaan peliteon ajankohtaisuutta sekä roolipeliharrastuksen ja -harrastajien monimuotoisuutta.

Vuoden peliteko-palkinnon 2021 sai Mika Joensuun Figukatsomo-projekti. Palkintoraati katsoi, että Figukatsomo oli erinomainen oivallus poikkeusoloissa paitsi ideana myös toteutuksena, sillä se onnistui vastaamaan koronapandemian peliskenelle tuomiin haasteisiin. Yhden ihmisen hyväntekeväisyysprojekti on tuonut näkyvyyttä peliharrastukselle ja kerännyt rahaa mielenterveystyölle.

Ropeconin gaala on katsottavissa jälkikäteen Ropeconin YouTube-kanavalla. Videolla Mika Joensuu kertoo lisää projektistaan, siitä mistä kaikki oikein lähti ja mikä merkitys tähän mennessä jo 500 työtuntia projektilla on ollut.

Kuva: Mika Joensuu


Aiempien vuosien palkintojensaajiin voi tutustua Ropeconin nettisivuilla. Ropecon kiittää ja onnittelee palkintojensaajia!

Kansikuva: Ropecon
Kuvituskuvat: Hans Zenjuga & Mika Joensuu