Ropeconin gaalassa jaettiin Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko 2023

Lauantaina 29.7.2023 Ropecon-tapahtuman gaalassa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin 21. Kultainen lohikäärme- ja kymmenes Vuoden peliteko palkinto. Palkintoraati kiittää saamistaan hyvistä ehdotuksista palkintojen saajiksi.

Kultainen lohikäärme -palkinto jaettiin Ropeconin Gaalassa lauantaina

Kultainen lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto. Palkinto perustettiin 2003, ja se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä.

Vuonna 2023 Kultainen lohikäärme -palkinnon saa Arttu Kaipiainen. Artulla on ollut merkittävä rooli Suomen Magic: the Gathering -korttipelin harrastusyhteisön kehityksessä. Hän on toiminut pitkään MTGSuomi-sivuston ylläpitäjänä ja kehittänyt pairings.fi-sivuston, jonka avulla turnauspelaajat näkevät reaaliajassa kännykästään ketä vastaan pelaavat ja missä pöydässä. Lisäksi Arttu on arvostettu ja pidetty henkilö niin pelaajien, turnausjärjestäjien kuin pelikauppojen henkilökunnankin keskuudessa, Suomen suurimpien MtG-turnausten vakiokalustoa ja väitetysti myös maamme paras scorekeeper.

Kultainen lohikäärme 2023: Arttu Kaipiainen

Vuoden peliteko -palkinto jaettiin Ropeconin Gaalassa lauantaina

Vuoden peliteko -palkinto myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla. Palkinnon jakaa Ropecon-tapahtuma. Vuoden peliteko -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014.

Vuonna 2023 Vuoden peliteko -palkinnon saa juuri päättynyt The World of Recovery -pelihanke, jossa on käytetty roolipelejä uudella ja tärkeällä tavalla. Kyseessä on päihde- ja mielenterveyskuntoutujille suunnattu, toipumista tukeva roolipeli, jonka suunnittelussa on huomioitu varsin uusi ja erilainen pelaajakunta kuin aikaisemmin. Suunnitteluprosessissa on ollut vuodesta 2020 lähtien mukana kymmeniä mielenterveys- ja päihdealan toipujia ja ammattilaisia sekä pelialan osaajia. Lopputuloksena on syntynyt sekä pöytäroolipeli että mobiilipeli, joista molemmilla on satoja käyttäjiä. Peliä on tuotu aktiivisesti myös roolipeliyhteisön tietoisuuteen. Pelin on luonut Lilinkotisäätiö.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The World of Recovery -pelin pääsuunnittelija ja hankepäällikkö Venla Leimu.
Kuvaaja: Armas Weselius

Lue myös LOKI:n vuonna 2021 julkaistu artikkeli pelin tekemisestä.

 

Molempien palkintojen raadin kokoonpano on ollut vuonna 2023 : Jukka Seppänen, Kaisa Vitikainen, Massi Hannula, Mikko Hänninen, Nino Hynninen, Ria Böök