Ropecon 2003

Pääjärjestäjä(t): Teemu ”Nig” Vilén
Milloin: 8.-10.8.2003
Missä: Dipoli, Espoo
Kävijämäärä: n. 3500
Kunniavieraat: Jonathan
Tweet on ollut mukana suunnittelemassa roolipelejä kuten Ars Magica, Everway, Over the Edge, Talislanta sekä Dungeons&Dragons (3. laitos). Ramon Laan  on hollantilainen figuuriharrastaja, maalaaja ja skulptaaja, joka on voittanut useita Hollantilaisia maalauskilpailuja. Martin Ericsson on larp-pelien järjestäjä ja suunnittelija, jonka tekemiin larppeihin lukeutuvat mm. Knappnålshuvudet, Carolus Rex ja Hamlet.

Con-paitaa komisti:

”Into each congeneration a Player is born.
One gamer in all of Ropecon. A chosen one.
One born with loaded dice and rule loopholes to harass the GMs,
to stop the spread of their evil schemes and the swell of their plots.”

Kävijät muistelevat:

”Ropecon 2003 oli monella tapaa aallonhuippu. Retros-ständin kuudes vuosi tarkoitti sitä, että meidät tunnettiin jo paikkaan kuuluvana ilmiönä, ja rokki soi Dipolin käytävällä aamusta aamuun. Edellisen vuoden onnistuneen aikamatkustus-hippilarpin jälkeen nälkä oli kasvanut syödessä. Hippilarp 10 kuljetti Ropeconiin sadan hengen Vietnamin sodan vastaisen mielenosoituksen korttipelisalinkin halki. En unohda sitä näkyä koskaan.

Näin vanhemmiten kyllä ajattelen, että homman olisi voinut kuratoida paremminkin. Kaikki pelaajat kun eivät välttämättä herättäneet käytöksellään pelkkää kiitosta. Erityisesti mieleen on painunut se, kun olin myöhemmin käymässä Jyväskylässä, ja kaupungilla törmäsin conissa tapaamaani tyyppiin, joka kysyi huolestuneena, että en kai ole tullut tännekin järjestämään hippilarppia. En ollut, saatoin rauhoitella.

Good times.”
– Olaus

 


Kansikuva: Casimir Kuusela
Lähteet: Ropeconin Intra, Wikipedia, Ropecon.fi/2003