Ropecon 2004

Pääjärjestäjä(t): Joonas ”Jiivonen” Iivonen
Milloin: 23.-25.7.2004
Missä: Dipoli, Espoo
Kävijämäärä: n. 3300
Kunniavieraat: John Kovalic
on tunnettu Dark Tower-sarjakuvan kirjoittajana. Kovalicin sarjakuvat ovat humoristisia fantasia- ja roolipeliteemaisia sarjakuvia. Erick Wujcik on kehittänyt lukuisia humoristisia roolipelejä ja lisäosia peleihin, kuten esimerkiksi: Palladium Fantasy Role-playing Game, After The Bomb, Riffts, Amber Diceless Roleplaying Game ja Paranoia. Emma Wieslander on ruotsalainen larp-pelinkirjoittaja ja hän ollut larppaaja 80-luvulta lähtien. Emman järjestämät larpit tutkivat rakkautta, sukupuolta ja sitä, miten rakennamme nämä normit. Hänen tunnetuimpia larppejaan ovat Frozen Moments ja The Ars Amandi.

Con-paitaa koristi:

Warning:
This T-shirt will
not
enable the user to levitate!!!!

Kävijät muistelevat: 

”2004 oli eka Ropeconini. Kaksi viikkoa ennen Ropeconia ystäväni sanoi minulle, että ”Sinä tulet Ropeconiin ja cosplayaat Seras Victoriaa”. Tähän luonnollinen vastaukseni oli ”Mikä on Ropecon, mitä on cosplay, ja kuka on Seras Victoria?”

Kaksi viikkoa myöhemmin löysin itseni kuitenkin Ropeconista.

Dipoli oli mielestäni uskomattoman sokkeloinen ja hämmentävä paikka ja Otaniemi oli pelottava kuin mikä, mutta kaikki muu Ropeconissa oli aivan mahtavaa – ihmiset ja tunnelma etupäässä. Tuntui tosi uskomattomalta, kun ihmiset pysäyttelivät meidän kolmen henkilön cosplayporukkaa ja pyysivät saada ottaa kuvia, jopa kaupassa. Olen käynyt tuosta conista lähtien lähes kaikissa coneissa, ja olen äärimmäisen kiitollinen ystävälleni, joka sanoi, että tule Ropeconiin. Ilman häntä en olisi tässä tänään.”
– Silloinen tietämätön, nykyinen blogin ylläpitäjä

 


Kansikuva: Casimir Kuusela
Lähteet: Ropeconin Intra, Wikipedia, Ropecon.fi/2004