Kaipaatko enemmän Ropeconia elämääsi? Oletko täynnä ideoita conin järjestämiseksi? Haluatko nähdä, miten koko tapahtuma rakennetaan? Ropeconin 2022 järjestävän toimikunnan eli conitean haku on nyt auki!

Ropecon järjestetään alusta asti täysin vapaaehtoisvoimin. Conitea suunnittelee Ropeconia pitkin vuotta, koordinoi tapahtuman tuottamista ja tekee päätöksiä muun muassa Ropeconin teemasta, kunniavieraista ja monista muista asioista. Ropeconin pääjärjestäjät ohjaavat ja tukevat conitean työtä.

Aikaisempina vuosina coniteassa on ollut muun muassa seuraavia tehtäviä:
– vapaaehtoiskoordinaattori (työvoimavastaava)
– turvallisuus-, logistiikka- ja tekniikkavastaavat
– ohjelmasta vastaavat: yleisohjelma, peliohjelma, larpit, pöytäroolipelit jne.
– lipunmyynti-, narikka-, majoitus- ja infovastaavat
– takahuone- ja kaatovastaavat
– Discord-vastaava
– viestinnästä vastaavat: sosiaalinen media, nettisivut, grafiikka, blogi, pressi jne.
ja vuodesta riippuen monia muita.

Näitä ns. coniitin eli conitean jäsenen vastuualueita voi myös yhdistää järkeviksi kokonaisuuksiksi. Joidenkin coniittien tiimeissä työskentelee useita coniitteja ja myös aivan uusia coniteatehtäviä voi ehdottaa! Vuoden 2022 coniteaan on jo valittu apurahavastaava ja viestintäkoordinaattori, mutta viestintätiimiin tarvitaan lisäksi coniitteja edellä mainittuihin tehtäviin.

Vuonna 2022 on tavoitteena järjestää tapahtuma fyysisesti Messukeskuksessa. Pandemiatilanteen mukaisesti varaudumme kuitenkin siihen, että saatamme joutua vielä kolmannenkin vuoden järjestämään tapahtuman etätapahtumana. Hakijoiden toivotaan varautuvan siihen, että tämä sama conitea järjestää myös mahdollisen etätapahtuman.

Haku Ropeconin coniteaan aukeaa maanantaina 9.8.2021 ja päättyy tiistaina 31.8. kello 23.59. Osa hakijoista haastatellaan syyskuun ensimmäisillä viikoilla. Ensimmäinen koko conitean kokous pyritään järjestämään etänä syyskuun viimeisellä viikolla. Coniteatehtäviin on tarjolla perehdytys, aiempien toimijoiden testamentit ja pääjärjestäjien tuki. Tehtävät soveltuvat erinomaisesti myös ensikertalaisille coniiteille ja toivommekin hakijoiksi niin ensikertalaisia kuin konkareitakin. Mikäli sinulla on kysyttävää hakemisesta, vuoden pääjärjestäjät vastaavat niihin tämän blogikirjoituksen kommenttiosiossa (sivun alareunassa) sekä Facebookissa asiaan liittyvän päivityksen alla. Voit lähettää kysymyksesi heille myös suoraan sähköpostitse pj-2022@ropecon.fi

Hae mukaan järjestämään tapahtumaa lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen pj-2022@ropecon.fi. Kerro hakemuksessasi mielellään mahdollisesta aikaisemmasta kokemuksestasi tapahtumien järjestämisestä, kiinnostuksestasi joihinkin tiettyihin coniteatehtäviin sekä ideoistasi, joita coniteassa haluaisit toteuttaa.

Con-tunnelmin,

Krista Juva, Mikko Hyvönen, Juha Sihvonen ja Tero Suoniemi
Ropeconin pääjärjestäjät 2022