Ropecon 2002

Pääjärjestäjä(t): Teemu ”Nig” Vilén
Milloin: 26.-28.7.2002
Missä: Dipoli, Espoo
Kävijämäärä: n. 3000
Kunniavieraat:
Justin Achilli on yhdysvaltalainen roolipelisuunnittelija ja kirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten työstään White Wolf Incilla (amerikkalainen roolipeli- ja kirjakustantaja), jossa hän työskenteli esimerkiksi Vampire: The Masqueraden ja Vampire: The Requiemin parissa. Eirik Fatland on norjalainen liveroolipelien kirjoittaja vuorovaikutusmuotoilija. Hän on kirjoittanut larppeja kuten Moirais Vev, Europa, inside:outside, PanoptiCorp ja KoiKoi.

Kävijät muistelevat:

”Ropecon 2002… Myöhempien Dipoli-conien ongelma on, että kun järjestelyt alkoivat sujua ja yleisökin tiesi, mitä Ropeconilta halusi, ne tyypillisesti onnistuivat ilman suuria kommelluksia tai mieleenpainuvaa räiskettä. Vuonna 2002 peluutin Praedoria ja ilokseni tuntui siltä kuin koko muukin coni olisi pelannut Praedoria (oikeasti varmaankin viisi). Yritin epätoivoisesti löytää esitelmämuistiinpanoja vuodelta 2002, koska tiedän, että pidin sellaisen, mutta turhaan.

Suomalaisen ropekirjoitusskenen hiljaiselo oli päättymässä, kun Mike Pohjola mainosti aikovansa yhdistää pöytäroolipelaamisen ja larppaamisen samaan peliin Myrskyn Aika-roolipelissään (joka ilmestyi vasta seuraavana vuonna, mutta siitä puhuttiin nyt paljon). Muistan seuranneeni hänen puheohjelmaansa k.o. konseptista.”
-Burgeri

 

 


Kansikuva: Iina Siniluoma
Lähteet: Ropeconin Intra, Wikipedia