Silloin kun kaikki ei mene putkeen, yhteisön merkitys kasvaa, erityisesti nyt kun olemme viimeiset puolitoista vuotta joutuneet itse kukin kohtaamaan täysin uudenlaisia haasteita. Muuttunut arki, yksinäisyys ja tuen puute osui meistä moneen, mutta pahiten niihin, joille tuen löytäminen omasta lähipiiristä oli jo aiemmin hankalaa.

Ropecon tapahtumana ei ehkä varsinaisesti tarjoa kaikille arjen tukiverkostoa, mutta haluamme Ropeconin olevan paikka, jossa jokainen pääsee olemaan oma itsensä. Silloin jos tuntuu siltä, että ymmärrystä on hankala löytää tai joutuu kohtaamaan suoranaista syrjintää, on tärkeintä löytää sellainen paikka, jossa tulee hyväksytyksi. Ropecon on monelle juuri sitä; tapahtuma, jossa sillä ketä pitää kädestä, miten pukeutuu, tai millä nimellä sinua kutsutaan ei ole samanlaisia seurauksia kuin mahdollisesti tapahtuman ulkopuolella.

Ropeconia on tekemässä joka vuosi laaja kirjo eritaustaisia ihmisiä, joilla jokaisella on oma identiteettinsä ja tarinansa. Joka vuosi me, Ropeconin järjestäjät ja kävijät luomme yhdessä tapahtuman, jonka ilmapiiri on suvaitseva, tasa-arvoinen ja syrjimätön. Me haluamme aidosti olla yhteisö kaikille. Haluamme, että tämä sama asenne leviää myös laajemmin koko yhteiskuntaan ja siksi juhlimme Pride-viikkoa.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtuma. Tänäkin vuonna suuret puistojuhlat jäävät turvallisuussyistä pitämättä, mutta viikolla tapahtuu paljon ohjelmaa, johon kannattaa tutustua. Virtuaalikulkueen ja muun Helsinki Priden ohjelman löydät täältä (https://week.pride.fi/pride2021).

Vaikka Pride-viikko tai kuukausi loppuukin aikanaan, niin sen viesti ei. Ropecon on ja tulee jatkossakin olemaan täysillä mukana tukemassa tuota viestiä. Me olemme yhteisö, jossa ketään ei syrjitä. Jokainen saa osallistua juuri sellaisena kuin on, ja jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi ilman ennakkoluuloja niin Ropeconissa kuin sen ulkopuolellakin.

Ropecon toivottaa hyvää Pride-viikkoa kaikille! Näytetään kaikki yhdessä hyvää esimerkkiä siitä, miten voimme saada aikaiseksi aidosti hyväksyvän ja mukaan ottavan yhteisön!

Touko Hanhijoki
viestintävastaava
Ropecon ry