Ropecon 2018

Pääjärjestäjät: Emilia Hjelm, Eevi Korhonen, Emi Maeda ja Kristiina Mannermaa
Milloin: 27.-29.7.2018
Missä: Messukeskus, Helsinki
Teema: Elämä ja yhteisö
Kävijämäärääärä: n 4500
Kunniavieras: Alex Roberts 
suunnittelee pöytä- ja liveroolipelejä. Hänet tunnetaan myös Backstory-podcastista, jossa hän haastattelee pelialan tekijöitä. Robertsin työstämiin peleihin kuuluvat mm. Sig: The City BetweenDialectDamn the Man Save the Music!Threadbare ja Misspent Youth: Sell Out With Me. Hänen suunnittelemansa kahden pelaajan peli Star Crossed keräsi vuonna 2018 800% tavoitteestaan yhteisörahoituksella.

 


Kävijät muistelevat:

”Vuoden 2018 Ropecon oli minulle merkittävä. Edellisestä conista oli jo vuosia, mutta olin viimeinkin löytänyt tieni takaisin roolipelien maailmaan. Lähdin Ropeconiin yhdessä peliporukkani kanssa ja tapahtumassa aika kului pääasiassa pelaamassa heidän kanssaan tuttua peliä ja nauttien tapahtuman tunnelmasta. Eniten Ropecon 2018 yllätti tanssilla, jonka en edes tajunnut kuuluvan yleiseen ohjelmaan. Vietin monet hetket katsoen toisten tanssimista vaikka en itse tanssilattialle uskaltanutkaan. Eksyin myös boffaamaan ensimmäistä kertaa elämässäni! Kesän jälkeisissä peleissä ei puhuttukaan muusta kuin Ropeconista. Oli selvää, että coni kuuluisi jatkossa joka kesään.”
-Mari

”Tämä oli ensimmäinen kerta kun uskalsin toimia pelijohtajana, ja kokemus innosti toistamaan tempun seuraavana vuonna. Ja ensi vuonna mennään uudestaan!”
-Vilhelm Lindholm

”Pääsin larppaamaan ensimmäistä kertaa ja se oli mahtavaa! Muutenkin oli innostava kokemus, olin silloin vasta ensimmäistä kertaa ropeconissa ja rakastuin heti tapahtumaan <3”
-DragonGirl

hmisiä pelaamassa korttipeliä

Ropecon 2018. Kuvaaja: Sami Eräluoto

Figuureja; taloja, maastoa ja sotilas

Ropecon 2018. Kuvaaja: Sami Eräluoto

Henkilö maalaamassa figuuria.

Ropecon 2018. Kuvaaja: Sami Eräluoto


 

Kansikuva: Sami Eräluoto
Kuvituskuvat: Sami Eräluoto
Lähteet: Ropecon intra, ropecon.fi/2018