Ropecon 2019

Pääjärjestäjät: Krista Juva, Jukka Seppänen, Tero Suoniemi ja Kaisa Vitikainen
Milloin: 26.-28.7.2019
Missä: Messukeskus, Helsinki
Teema: Mytologia
Kävijämäärääärä: yli 4900
Kunniavieraat: Jon Hodgson
on skotlantilainen pelisuunnittelija, kuvittaja ja kartografi. Hänet tunnetaan mm. kuvituksistaan monissa suomalaisillekin tutuissa produktioissa (Dungeons & Dragons: laitokset 3-5, Pathfinder, Warhammer Fantasy Roleplay: laitokset 1-2 ja 4, The One Ring, Beyond the Wall, Warhammer Historical ja Dragon Warriors). Jon Hodgsonilla on oma kustantamo Handiwork Games. Lynne Hardy on toiminut sekä kirjoittajana että toimittajana mm. Nightfall Gamesillä, Pelgrane Pressillä, Cubicle Sevenillä, Modiphiuksellä ja Green Roninilla. Hän on myös suunnitellut oman steampunk pulp -henkisen seikkailupelin Cogs, Cakes and Swordsticks. Lisäksi Hardyn kirjoittama ja nykypäivään sijoittuva Call of Cthulhu -skenaario Scritch Scratch edusti Chaosiumia vuoden 2018 Free RPG Day -tempauksessa. 


Kävijät muistelevat:

”Matkustin Ropeconiin yksin, mutta kiitos Ropeconin aktiivisen instagram-toiminnan, tunsin olevani osa jotain suurta yhteisöä. Suurinosa ihmisistä oli todella helposti lähestyttäviä jonka seurauksena tapahtumassa ei jäänyt yksin, vaikka siellä yksin seikkailikin. Ihmisille oli todella helppoa mennä juttelemaan ja juttuihin pääsi tosi nopeasti mukaan. Paras conikokemus syntyy kun coniin lähtee yksin ja lähtee nauttimaan itse tapahtumasta, se tapahtuma on järjestetty just meitä varten.”
-Nimetön

”Vietin kesän ikimuistoisimmat päivät ystävien kanssa Ropeconissa. Osallistuin palapelikilpailuun, kuuntelin hillittömän esitelmän muinaisen Egyptin uskonnosta, tein vapaaehtoistyötä aamusta iltaan. Tunsin olevani omien parissa.”
-Nimetön

”Olin ekaa kertaa Ropeconin infossa töissä ja tiskin eteen asteli sinihiuksinen nainen kysymään neuvoa englanniksi. Hetken raksuttamisen jälkeen aivoni rekisteröivät, että edessäni oli yksi lempitaiteilijoistani, joita olin jo pitkään somessa ihaillut! Olo oli kuin k-popin fanitytöillä konsanaan, mutta ainakin omasta subjektiivisesta näkökulmastani sain pidettyä hillityn olemuksen ja asiallisesti kerrottua pitäväni hänen töistään. Siinä kättelimme ja autoin häntä jatkamaan Ropeconista nauttimista. Hymy oli lopputyövuoron itsellä kyllä vieläkin herkemmässä kuin ennen kohtaamista.”
-jozzujun

”2019 on jäänyt mieleen erityisesti vuonna jona historiallisen tanssin guru John Gardiner-Garden oli vaimoineen Ropeconissa. Olen harrastanut historiallista tanssia jo vuosia ja oli aivan uskomatonta, että saimme näin suuren alan vaikuttajan paikalle tänne Suomeen. Itselleni oli erityinen kunnia että pääsin toimimaan kaksikon avustajana ja ohjaamaan heitä paikasta toiseen Messukeskuksessa. Tämä oli kokemus jota en varmasti unohda koskaan.”
– nekorin

Jediritariksi pukeutunut henkilö.

Ropecon 2019. Kuvaaja: Casimir Kuusela.

Figuuripelaamista. Henkilö mittaa tikulla etäisyyttä.

Ropecon 2019. Kuvaaja: Casimir Kuusela.

Sepät tauolla lukemassa kirjaa.

Ropecon 2019. Kuvaaja: Casimir Kuusela.


Kansikuva: Sami Eräluoto
Kuvituskuvat: Casimir Kuusela
Lähteet: Ropecon intra, ropecon.fi/2019