Päivitys 23.4.2020: Koronapandemian aiheuttama tilanne vaikuttaa Ropeconin 2020 järjestelyihin. Lue ajantasainen tiedotus täältä: https://2020.ropecon.fi/ajankohtaista-koronasta/


Olen luonnostani kovin iltavirkku ihminen. Tämän faktan kirjoitan ylös kello 03.46 aamuyöstä samalla, kun hörppään kaakaota, jonka kulutus on päässyt minulta lähtemään lapasesta. Yöaikaan on aina niin mukavan rauhallista – maailman ja ihmisten murheet eivät ikinä tunnu koskettavan minua. Paitsi kun kyseessä on Ropecon, jota onnekseni saan olla tänä vuonna tekemässä ja lupaamani blogikirjoitus on myöhässä. Siksi nyt onkin oiva aika kertoa teille tämän vuoden skenaariokilpailusta! Jos kuitenkin haluat päästä suoraan asiaan, niin kaikki faktat löytyvät Ropeconin nettisivuilta.

Skenaariokilpailu on Ropeconissa järjestettävä ohjelma, jossa kävijät pääsevät pelaamaan lyhyitä, vajaan tunnin mittaisia pöytäroolipeliskenaarioita pelinjohtajien vetäminä. Peleihin voi osallistua joko omalla valmiilla porukalla tai ilman, jolloin pääsee tutustumaan muihin Ropeconin ihaniin kävijöihin. Skenaariokisan pelit soveltuvat kaikentasoisille pelaajille vasta-alkajista konkareihin ja todennäköisesti ne tarjoavat osallistujille aivan uuden kokemuksen.

Mutta mikä tekee skenaariokilpailusta, no, kilpailun? Kilpailu on skenaarioiden välinen. Jokaisen pelin jälkeen pelaajat ja pelinjohtaja arvostelevat juuri pelaamansa skenaarion. Lisäksi meillä on joukko päteviä tuomareita, jotka syynäävät materiaalit läpi suurennuslasilla ja täikammalla. Ropeconin lopuksi julkaisemme kisan voittajan, joka saa myös palkinnon!

Skenaariokisaan voi osallistua missä muodossa tahansa. Skenaariot ovat kaikki juuri teidän kirjoittamianne! Lähetä skenaariosi 1.4.-1.7.2020 välisenä aikana osoitteeseen pelitiski@ropecon.fi, niin se pääsee mukaan tämän vuoden kilpailuun. Jos taas haluat päästä kisan tuomariksi, lähetä silloinkin vapaamuotoinen hakulomake samaan osoitteeseen (pelitiski@ropecon.fi), niin olemme yhteydessä. Pelinjohtajaksi voit päästä huhtikuussa aukeavassa vapaaehtoishaussa. 

Suosittelen lämpimästi teille kaikille poikkeamista Kokemuspisteellä ja skenaarion tai toisenkin pelaamista. Taitotasosta riippumatta lyhyet pelit voivat tuoda erinomaisen täytteen isompien ohjelmien väliin tai muuten vain antaa rennon hengähdystauon muun Conin melskeeseen.

Istuskellessani kotona siemailemassa jo toista kaakaota mietin, että on oikeastaan harmi, etten itse kehtaa osallistua skenaariolla. Pieni kirjoituspuuha olisi erinomainen vastalääke mökkihöperyyteen juuri nyt, kun muutakaan tekemistä ei ole. Ehkä tätä nykyistä maailmanmenoa seuraamalla voisi saada inspiraatiota myös Ropeconin tämän vuoden teemaan liittyen. Kaikesta huolimatta maailma jatkanee olemista ja Ropeconkin tullee tänä vuonna skenaariokisa mukanaan. Käy vielä sivuillamme tutustumassa kaikkiin skenaariokilpailun hienouksiin. Menneiden vuosien skenaarioihin kannattaa myös tutustua! Nähdään heinäkuussa!

 

Veli-Matti Pakkanen,

Pelitiskikoordinaattori

 

Kansikuva: Casimir Kuusela