Ropecon 2014

Pääjärjestäjät: Eeva Järvi, Emi Maeda, Kristiina Mannermaa ja Aaro Viertiö
Milloin: 25.-27.7.2014
Missä: Dipoli, Espoo
Teema: Valta
Kävijämäärääärä: yli 3900
Kunniavieraat: Luke Crane
on suunnitellut ja julkaissut pelejä vuodesta 2002 ja on mm. julkaissut kolme eri painosta Burning Wheel -roolipelistä ja kehittänyt siihen seitsemän lisäosaa. Burning Wheelin lisäksi Luke on suunnitellut myös kolme muuta peliä: Burning Empires, FreeMarket (Jared Sorensenin kanssa) ja Torchbearer (yhdessä Thor Olavsrudin kanssa). Jason Soles on ollut kehittämässä monia menestyneitä pelejä Privateer Pressille ja toimii tällä hetkellä WARMACHINE-, HORDES- ja Iron Kingdoms -pelien pääsuunnittelijana. Hän on ollut myös osallisena mm. viktoriaanista kauhua käsittelevän Unhallowed Metropolis -roolipelin kehittämisessä.

 


Kävijät muistelevat:

”Se oli helteinen heinäkuun lauantaipäivä kun tuskastuneen näköinen työvoimavastaava huokaisi, että narikassa ei ole riittävää määrää työntekijöitä jotta sieltä pääsisi syömään. Conitean toimistossa nousi yksi jos toinenkin pää läppäreiden ruutujen takaa ja yhdessä toimin lähdimme toisen coniitin kanssa tauottamaan näitä narikan työnsankareita, jotka ilman taukoja siellä olisivat vuoronsa painaneet. Helteisenä päivänä, vähemmän hyvin ilmastoidussa Dipolissa, narikassa oli olosuhteisiin nähden aika hyvät oltavat. Meille kannettiin jäätelöä kouraan ja Conikävijöitäkään ei ollut jonoksi saakka, harvemmalla kun oli tavaraa jätettävänä. Työt hoidettiin siis toisella kädellä, jäätelö toisessa kädessä ja työntekijät päästettiin pidemmällekin lounaalle. Viihdyimme kanssa coniitin kanssa siellä lopulta sen verran hyvin, että lopulta se oli yksi pääjärjestäjistä joka tuli hakemaan meitä pois sanoilla ”Jos Coniitit antaisivat narikan työntekijöiden tehdä työnsä, ootte liiankin tehokkaita täällä ja viette työntekijöiden työt” ”
– Parin tunnin narikka vuorossa jäätelöä vuoden tarpeiksi syönyt

”Kyseessä oli ensimmäinen Ropecon, johon osallistuin. Todella hyvin järjestetty ja mielenkiintoinen tapahtuma ja siitä lähti kipinä vierailla jatkossakin.”
-Nimetön

Alien hahmoksi pukeutunut hennkilö pitelee sylissään ninjaksi pukeutunutta henkilöä.

Ropecon 2014. Kuvaaja Laura-Maria Mäkinen

Kaksi henkilöä sumopainiasuissa.

Ropecon 2014. Kuvaaja Laura-Maria Mäkinen


Kansikuva: Sami Eräluoto
Kuvituskuvat: Laura-Maria Mäkinen
Lähteet: Ropecon intra, Wikipedia, ropecon.fi/2014