Teksti Ropeconin ohjelmatiimi

(HUOM! Tämä kirjoitus koskee Ropeconia 2024)


Ropeconin teema on tänä vuonna hirviöt, ja kauhea teemamme on kerännyt ennennäkemättömän määrän aiheeseen liittyvää ohjelmaa!

Haetko inspiraatiota historialliseen peliin ja haluat tietää tosielämän hirviöistä? Luvassa on luentoja kulteista ja tunnettujen diktaattorien ja sotarikollisten kätyreistä.

Kaipaatko elämääsi ennemmin fiktiota, kansanperinteitä ja romantiikkaa? Voit perehtyä Ropeconissa Hirviöiden historiaan, Suomen kansanperinteen hirviöihin, merihirviöihin ja Hirviöromanssin lumoon.

Vaikka teemamme on hurja, emme ole unohtaneet myöskään pienimpiä pelaajia! Työpajojen puolella on mahdollista askarrella hirviökorvia ja sarvia ja tehdä oma taskuhirviö. Isommille monsterinmetsästäjille työpajoissa löytyy esimerkiksi käytännön opastusta siihen miten zombeja vastaan kannattaa taistella tai kuinka opit liikkumaan kuin hirviö.

 

Teemaohjelman löydät ohjelmaoppaasta suodattimien avulla, esimerkiksi:
teemaan liittyvä puheohjelma.

teemaan liittyvät työpajat
tai vaikka kaikki teemaohjelma.


Tässä postauksessa mainitut ohjelmat:


Ihmisyyden tosihirviöitä – Luento kulteista ja roolipeleistä
Hirviöiden palveluksessa
Hirviöiden historia
Suomen kansanperinteen sateenkaarevat hirviöt
Merihirviöitä ja hirviöitä merellä – historiaa, myyttejä ja elämää
Hirviöromanssin lumo
Hirviökorva- ja sarvityöpaja
Tee oma taskuhirviö
Zombies! Fight!

Liiku kuin HIRVIÖ / Move Like a MONSTER

Liikuttavaa ohjelmaa Ropeconissa!


Haluatko hahmolomakkeessa lisää statseja voimaan, nopeuteen tai ketteryyteen? Ropeconissa näitä voi kasvattaa sekä hahmonsa että itsensä kohdalla! Monessa ohjelmassa saa nimittäin halutessaan hien pintaan.

Tarjolla on perinteisten tanssiharjoitusten lisäksi swengaavaa Lindy hop -työpajaa ja -tanssiohjelmaa, sekä rentoja päivätansseja niille jotka mieluiten liikkuvat musiikin tahtiin.

Todellista rautaa on mahdollista päästä kokeilemaan Harmaasusien taisteluharjoituksissa ja Atarashii Naginata -keihäsaseen kokeiluharjoituksissa. Bofferi- eli pehmomiekkailuohjelmassa puolestaan saa mättää turvallisemmilla välineillä, mutta takuulla vähintään yhtä kovaa!

Työpajojen puolella on mahdollista opetella liikkumaan kuin hirviö tai päästä opettelemaan taistelulajeista tuttuja liikkeitä zombeihin sovellettuna. Myös polttopallotyöpaja tarjoaa hyödyllisiä taitoja vaikkapa tulipalloloitsujen välttelyyn!

(Kaikkeen yllämainittuun voi toki osallistua myös rennosti ja hikoilematta.)

Historiallisten tanssien opetus
Historialliset tanssiaiset
Päivätanssit
Lindy Hopin pika-alkeet 

Swingin’ or Nothing!
Harmaasusien taisteluharjoitukset
Atarashii Naginata: lajinäytös ja kokeiluharjoitukset
Zombies! Fight!

Liiku kuin HIRVIÖ / Move Like a MONSTER
Polttopallotyöpajat

Kaiken liikunnallisen ohjelman löydät ohjelmaoppaasta