Sotahuuto 2023. Lupa kuvan julkaisuun.

Sotahuuto 3023

Teksti: Joonas “Chaos JR” Rajala

Boffaus on nostanut päätänsä Ropeconin tarjonnassa viime vuosina, ja tänä vuonna saa nauttia suuremmasta boffausohjelma tarjonnasta kuin aikaisemmin. Ohjelmaa riittää päiväsaikaan tapahtuman aukeamisesta aina loppuun asti, ja tässä kerrotaan mitä kaikkea on tarjolla. Ohjelmaoppaasta voi myös filtteröidä erikseen boffausohjelman teemafiltterin avulla, ja näkee kaikki Ropecon viikonlopun aikana olevat boffausaiheiset ohjelmat kerralla.

Perinteisesti boffaussalissa ja viereisellä perhealueella pyörii vapaa boffaus ja lasten boffaus. Matalalla kynnyksellä pääsee kokeilemaan mistä boffauksessa oikein on kyse ja kokeilemaan taitojaan muita kävijöitä vastaan 1vs1 dueleissa ja tiimiotteluissa. Boffaussalissa voi kysellä pisteen vetäjiltä miten lajia voi harrastaa ympäri Suomen. Salissa on myös pienimuotoinen näyttely boffauksesta vuosien varrelta, ja pisteen vetäjät kertovat mielusti omista varusteistaan ja kokemuksista harrastuksen parissa. Vapaa ja lasten boffaus ovat auki pe 15-20, la 10-20 ja su 10-17.

Jos suoraan kehään hyppääminen tuntuu pelottavalta ajatukselta, voi ottaa vauhtia boffauksen pikatreenien avulla. Boffausveteraani Eetu Kinnunen vetää nopeita vartin tekniikkatreenejä boffauksen perustekniikoihin. Näiden avulla saa hyvän ja matalan kynnyksen startin ennen boffauskentän puolelle menemistä. Pikatreenejä pidetään yhteensä seitsemän kertaa viikonlopun aikana ja tarkat ajat löytyvät ohjelmaoppaasta.

Myös bofferinrakennuspaja tekee tänä vuonna paluun. Pajassa pääsee rakentamaan ohjatusti turvallisen ja boffauksen sääntöjen mukaisen bofferimiekan, jota voi heti päästä kokeilemaan boffauspisteelle. Nuorimmilla rakentajilla kannattaa olla huoltaja mukana avustamassa. Pajoihin on ennakkoilmoittautuminen Konsti-järjestelmän kautta. Pajat järjestetään pe 17-19, la 10-12 ja 16-18, sekä su 10-12.

Ropecon tunnetaan turnauksistaan eikä boffaukselta niitä puutu. Ensimmäistä kertaa Ropeconissa kisataan myös lasten sarjoissa lauantaina. Sarjat ovat alle 12v ja 12-15-vuotiaat. Turnauksiin ilmoittautuminen tapahtuu boffaussalissa pe klo 16 alkaen ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Perinteinen Ropeconin boffausturnaus kokee tänä vuonna pientä muutosta, kun Suomen pehmomiekkailuliitto osallistuu turnauksen järjestämiseen. Ensimmäistä kertaa turnaus kulkee nimellä Ropecon Open – boffausturnaus. Turnaukseen ilmoittaudutaan boffaussalissa perjantain ja lauantain aikana, ja itse turnaus käydään sunnuntain 10-14

Boffausohjelma ei kuitenkaan rajoitu vain tekemiseen vaan yltää myös puheohjelmasalien puolelle. Perjantai iltana klo 20 salissa 206 pääsee kuuntelemaan keskustelua boffauksen menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Ohjelma toimii eräänlaisena jatkumona vuonna 2013 pidetylle paneelille “Suomen bofferiskenen tulevaisuudennäkymät”. Toinen ohjelma joka myös sivuaa boffausta on lauantai iltapäivänä klo 15 alkava “Miekkailun monet kasvot”. Ohjelmassa käsitellään laajemmin miekkailun harrastuskentän tarjontaa, ja boffaus on osana sitä.

Ropecon on siis täynnä boffausohjelmaa ja jokaiselle kiinnostuneelle löytyy varmasti jotain. Jos laji tai harrastus kiinnostaa, voi lisää tietoa saada boffaussalin vetäjiltä hallissa 3 tai Suomen pehmomiekkailuliiton edustuspöydältä hallissa 5.