Enemmän kansainvälisiä kävijöitä, parempia tapahtuman tekemisen käytäntöjä, lisää nuoria kävijöitä, harrastuksen levittämistä uusille yleisöille – Ropecon ei ole yksi näiden kehitystavoitteiden kanssa. Vuoden 2022 aikana Ropecon tekee kansainvälistä yhteistyötä ruotsalaisen Gothconin ja saksalaisen Dreieichconin kanssa.

Kuva: Sami Eräluoto

Toukokuussa 2021 Ropecon sai yhteistyöehdotuksen: kiinnostaisiko kehittää conitapahtumien käytäntöjä yhdessä ruotsalaisten ja saksalaisten kanssa? Tarkemmissa keskusteluissa kävi ilmi, että Gothconilla ja Dreieichconilla on samanlaisia haasteita kuin Ropeconillakin. Tapahtumiin kaivataan enemmän kansainvälisiä kävijöitä, tapahtuman kävijöiksi ja tekijöiksi kaivattaisiin lisää väkeä, ja erityisesti nuorten ja harrastuksessa aliedustettujen ryhmien osallistumisen tukeminen koetaan tärkeäksi. Keskustelujen ja ideointien pohjalta muotoiltiin tapahtumien yhteinen hanke, jolle haettiin ja saatiin EU:n Erasmus+ -tukirahaa. Tuki mahdollistaa suomalaisten ryhmän matkustamisen tapahtumiin Göteborgiin ja Frankfurtiin vuosien 2022 ja 2023 aikana. 

Ropeconin mielestä nuorten harrastajien tukeminen on tärkeää. Tämän vuoksi hankkeeseen haetaan joukko tapahtumasta ja harrastuksesta kiinnostuneita peliharrastajia, joiden havaintojen ja kokemusten pohjalta tarkastellaan tapahtumien käytäntöjä. Pelkän turistikierrostelun sijaan vierailijaryhmä saa mahdollisuuden viedä myös Ropeconin parasta osaamista maailmalle: hankeryhmä lähtee pitämään ohjelmaa toisiin tapahtumiin. Ohjelma voi olla mitä tahansa sellaista ohjelmaa mitä Ropeconissakin olisi, luennoista peleihin ja larppeihin. Ohjelman suunnittelussa ja luomisessa auttavat Ropeconin hankkimat asiantuntijat, ohjelman toteutustavan ja sisällön päättävät hankeryhmä itse.

Ropecon ei ole ollut aikaisemmin mukana tällaisessa hankkeessa, joten osallistujilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä paitsi tutustumaan muihin pelikulttuureihin, myös tekemään jotain täysin uutta. 

Haluatko mukaan? Lue lisää alta ja ilmoittaudu. Lisätietoja saa osoitteesta puheenjohtaja@ropecon.fi

 

Ropecon ry hakee kansainvälistä nuorisokoordinaattoria ERASMUS+ -hankkeelle vuodelle 2022

Hei sinä roolipeliharrastuksesta innostunut tekijä! Haluaisitko päästä kiertämään muita coneja ja esitellä Ropeconia kansainvälisille vieraille? Ropecon on saanut mahtavan mahdollisuuden yhdessä kahden muun conin kanssa lähteä kehittämään kansainvälistä coniyhteistyötä. Etsimme nyt joukkoomme projektille koordinaattoria, joka lähtee kiertämään coneja hankkeeseen valittujen nuorten kanssa.

Erasmus+ -hanke on yhdessä saksalaisen Dreieichconin ja ruotsalaisen Gothconin kanssa suunniteltu projekti vuodelle 2022. Hankkeen ideana on, että jokaisesta maasta lähtee noin 7 nuorta aikuista käymään toisissa coneissa, järjestää siellä ohjelmaa ja tutustuu erilaisiin tapoihin toteuttaa coneja eri maissa. Ropecon järjestetään 29.7.-31.7.2022, Dreieichcon marraskuussa ja GothCon huhtikuussa 2023

Haemme nyt hankkeelle koordinaattoria, joka tulisi täydentämään Ropeconin hallituksen jo aloittamaa työtä hankkeen kanssa. Hanke toteutetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin eli siitä ei makseta palkkaa, mutta koordinaattorille maksetaan matkat ja majoitukset ruokarahoineen eri coneihin. Voit lukea lisää hankkeen luonteesta ja ideasta Ropeconin blogipostauksesta sivun yltä.

Odotamme ennen kaikkea innostunutta asennetta roolipeliharrastusta ja sitä sivuavia harrastuksia kohtaan sekä Ropeconin ja sen kentän jonkinlaista tuntemusta. ERASMUS+ -hankkeen luonteesta johtuen koordinaattorin tulee olla alle 30-vuotias. Tässä vähän muita ominaisuuksia, joita hakijalla voi olla, mutta kannustamme ehdottomasti kaikkia kiinnostuneita hakemaan mukaan!

Sinulla voi olla esimerkiksi:

 • Kokemusta nuorten/nuorten aikuisten kanssa toimimisesta
 • Kokemusta projektin vetämisestä ja vapaaehtoistyöstä (esimerkiksi opiskelijajärjestöistä)
 • Innostusta ja kiinnostusta roolipelikulttuuria ja -tapahtumia kohtaan
 • Kiinnostusta kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön
 • Kielitaitoa vähintään englannista. Jos vielä on ruotsista ja saksasta niin huippua!

Projektin aikana koordinaattori suunnittelee ja toteuttaa projektin yhdessä Ropecon ry:n hallituksen kanssa. Tavoitteena on 

 • Auttaa hankkeen suunnittelussa, nuorten hakuprosessissa ja valinnassa. 
 • Suunnitella ja toteuttaa yhdessä nuorten kanssa coniohjelmaa, joka vedetään kolmessa tapahtumassa.
 • Nuorten osallistujien tukeminen ja ohjaaminen.

Hanke, kuten kaikki muukin Ropeconiin liittyvä toteutetaan vapaaehtoisvoimin, joten työstä ei makseta palkkaa. Sen sijaan tarjoamme:

 • Tukea koko hankkeen ajalta hallituksen toimesta, yksin ei tarvitse tehdä. Me hoidetaan hallituksen kanssa byrokratiaa ja rahaliikennettä eli niistä ei tarvitse huolehtia. 
 • Matkat, majoituksen ja päivärahat coneista Ruotsista, Saksasta ja Suomesta. 
 • Kotimaan matkat korvataan. 
 • Kokemusta projektinhallinnasta, johtamisesta, luovasta työstä sekä EU-hankkeen hallinnosta. 
 • Ilmaiset sisäänpääsyt kaikkiin kolmeen coniin. 
 • Ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tapahtumajärjestämisen. 

Toivomme hakemuksia monimuotoiselta hakijajoukolta. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Hae mielellään heti, huhtikuun aikana. Kysy rohkeasti jos on mitään kysyttävää! 

Lisätietoja: puheenjohtaja Emi Maeda, puheenjohtaja@ropecon.fi


Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä