Hae coniteaan vuodelle 2021

Haemme tiimiimme coniitteja, eli jostakin Ropeconin osa-alueesta tai kokonaisuudesta vastaavia ahkeria tekijöitä. Coniittina saat toteuttaa omaa osa-aluettasi yksin tai osana tiimiä. Voit olla vanha tekijä tai ensikertalainen – tarjoamme jokaiselle coniitille perehdytyksen tehtäviinsä sekä tukea ja apua työskentelyyn.

Tavoitteenamme on järjestää tapahtuma Messukeskuksessa, mutta varaudumme myös etätapahtuman toteuttamiseen jo alusta alkaen koronapandemian vuoksi.

Ropeconin järjestämisestä vastaa conitea, joka koostuu eri vastuualueiden aikatauluista, suunnittelusta ja toteuttamisesta huolehtivista vapaaehtoisista. Tehtävää on niin ohjelman hankkimisessa ja aikatauluttamisessa kuin tekniikasta ja turvallisuudesta vastaamisessa. Työn määrästä riippuen voit vastata toteutuksesta itse tai toimia Ropeconin aikaisen vapaaehtoistiimin vetäjänä. Jos tulet mukaan ensimmäistä kertaa, moniin tehtäviin löytyy valmis malli; jos taas haluat uudistaa ennestään tuttua tehtävää, myös siihen on mahdollisuus.

Tekeminen starttaa syksyllä 2020

Ropeconin tekeminen aloitetaan jo syksyllä 2020, kun sovimme jokaiselle coniitille vastuualueet ja käynnistämme vuoden 2021 suunnittelun. Järjestämme 20.-22.11.2020 Tuusulan Metsäpirtissä seminaariviikonlopun, jossa coniitit pääsevät tutustumaan toisiinsa ja starttaamaan työskentelyn toden teolla. Järjestämme myös talven ja kevään aikana yhteisiä kokouksia ja työskentelyiltoja pääkaupunkiseudulla. Ulkopaikkakuntalaisille korvataan matkakulut seminaariin ja conitean kokouksiin. Kevään ja kesän 2021 aikana tekemistä on tyypillisesti enemmän, mutta tarjolla on myös muutamia rooleja, joissa työskentely painottuu syksyyn ja kevättalveen. Kaikkiin tapaamisiin voi osallistua myös etäyhteydellä. 

Haku on kaikille avoin. Hakiessasi sinun ei tarvitse tietää, miten Ropeconia on aiemmin järjestetty tai mitä eri conitearoolit pitävät sisällään. Pyrimme löytämään jokaisen kiinnostuksenkohteisiin ja taitoihin parhaiten sopivan tehtävän, sekä antamaan tukea sen toteuttamiseen alusta loppuun saakka. Eniten toivommekin sinulta halua tehdä Ropeconia yhdessä muun conitean kanssa sekä mahdollisuutta käyttää vapaa-aikaasi yhteiseen tekemiseen.

Miten haen?

Lähetä meille hakemus 30.8.2020 mennessä osoitteeseen 2021@ropecon.fi ja kerro:

  • Mitkä asiat Ropeconin järjestämisessä kiinnostavat sinua eniten?
  • Onko sinulla erityisiä taitoja, joita haluaisit tuoda tiimiin? Oletko työvuorosuunnittelun velho vai erinomainen yhteistyökumppanien etsijä? Kirjoitatko sujuvasti blogipostauksia vai oletko omimmillasi kun saat vastata teknisestä tuesta? Kaipaamme tiimiin monenlaisia osaajia, joten kerro hieman missä olet parhaimmillasi ja millainen tekeminen sinua kiinnostaa.
  • Oletko tehnyt aiemmin vapaaehtoistyötä Ropeconissa tai muualla, tai onko sinulla muuta sopivaa kokemusta, jota haluaisit hyödyntää Ropeconin järjestämisessä? 
  • Millainen on sinusta onnistunut Ropecon? 
  • Onko sinulla aikatauluihin tai johonkin muuhun liittyviä rajoitteita Ropeconin tekemiseen liittyen? Pystytkö esimerkiksi aloittamaan vasta vuodenvaihteessa tai tiedätkö kesäsi olevan kiireinen?
  • Voit halutessasi kertoa minkä Ropeconin järjestämiseen liittyvän osa-alueen tekeminen sinua kiinnostaisi. Esimerkkejä aiempien vuosien rooleista löydät esimerkiksi viime vuoden coniteajulkistuksesta.

Olemme yhteydessä kaikkiin hakemuksen lähettäneisiin syyskuun loppuun mennessä. Jos haluat kysyä Ropeconin tekemisestä tai coniteahausta, tavoitat vuoden 2021 pääjärjestäjät samasta osoitteesta 2021@ropecon.fi – vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin!

Tervetuloa mukaan tekemään Ropeconia 2021!

Jukka, Kaisa, Mikko ja Pauliina
(Voit tutustua meihin aiemmasta blogikirjoituksesta)


Kansikuva: Sami Eräluoto