Tampereella avataan vuoden 2017 alussa Suomen pelimuseo. Museon pääpaino on digitaalisissa peleissä, mutta luvassa oma osastonsa myös lauta- ja roolipeleille:

”Tampereen museoiden kokoelmissa on muun muassa ainutlaatuinen Suomen sisällissotaan perustuva Punaisten ja valkoisten taistelu Suomessa 1918 -lautapeli, joka julkaistiin jouluksi 1918, ja runsaasti suomalaiseen Miekka ja Magia -roolipeliin liittyviä esineitä. Ne, kuten myös kuuluisa suomalainen radioroolipeli Lohikäärmepuu, saavat oman paikkansa museossa.”

Museon perustaminen rahoitetaan osin lahjoituksilla. 10 euron lahjoituksella pääsee tutustumaan museoon jo joulukuussa 2016, ennen virallisia avajaisia, sekä saa nimensä museon verkkosivuille tukijoiden luetteloon.

Keräyskampanja on käynnissä enää päivän ajan. Kasassa on jo 75 000 euroa, kun keräyksen minimitavoite oli 50 000 euroa.

Nyt on loppukirin aika, sillä museo on luvannut toteuttaa legendaarisen Lohikäärmepuun museossa pelattavassa muodossa, jos pottiin saadaan kasaan 80 000 euroa.

Lohikäärmepuu oli Ylen Radiomafia-kanavalla 1990-luvulla lähetetty interaktiivinen seikkailuohjelma, jossa soittajat saivat seikkailla juontajien luomassa fantasiamaailmassa. Museo kertoo keräyssivuilla, että kyseessä oli maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kokeilu. Se halutaan herättää henkiin uudenlaisena versiona, jota kävijät voivat pelata museossa yksin tai kaverin kanssa.

Ropecon kannattaa suomalaisen pelihistorian keräämistä ja säilyttämistä pelattavassa muodossa nykyisille ja tuleville pelaajille.