Mytologiat ovat monille tuttuja jo satujen kautta, ja tämä on innostanut Ropeconiin ennätysmäärän erilaisia satutunteja.

Suullisessa tarinaperinteessä kerrottuja myyttisiä satuja on tarjolla niin lapsille kuin aikuisillekin näyttelijä Lotta Laajalahden lukemana. Japanilaisia satuja on sekä hirviösatutunnin, lasten satutunnin että samuraitarinoihin keskittyneen tunnin edestä jo aiempina vuosina Ropeconissa satutunteja pitäneen Sannan toimesta.

Aikuisille satuja tarjoilee myös Helmet-kirjastot: tällä satutunnilla käsitellään mm. vaskinaista ja jaguurisotureita. Aikuisempaan makuun on myös Pohojosen emäntien satutunti, joka järjestetään kahdesti Ropeconin aikana. Tässä K-16 tunnissa on mukana kuulema niin myyttisiä kuin vähemmänkin myyttisiä elementtejä, ja muista satutunneista poiketen kyseessä on itseasiassa satukaksituntinen.

Samaan aikuisten tarinoiden sarjaan kuuluu myös Milla Iloniemen Illustrated stories of H.P.L, jossa Iloniemi kuvittaa äänikirjan tahtiin Lovecraftin vähemmän tunnettuja kauhutarinoita.

Jos kaikki edeltävä kuulostaa mielenkiintoiselta mutta raskaalta, on Helmet-kirjastoilta tarjolla myös yksisarvissatutunti. Tunti on suunnattu perheen pienimmille, mutta kaikki lapsenmieliset ovat tervetulleita.

Nyt on myyttiä kerrakseen, tervetuloa!

Satutuntiohjelma

Pe klo 18-19 Yksisarvissatutunti

Pe klo 23-01 Pohojosen emäntien satutunti

La klo 11-12 Japanilaisia lastensatuja

La klo 11-12 Yksisarvissatutunti

La klo 12-13 Myyttisten tarinoiden satutunti lapsille

La klo 14-15 Myyttisten tarinoiden satutunti

La klo 15-16 Samuraitarinoita

La klo 17-18 Illustrated stories of H.P.L.

La klo 23-24 Aikuisten satutunti

Su klo 11-12 Japanilaisia hirviötarinoita

Su klo 12-14 Pohojosen emäntien satutunti