Tykkäätkö auttaa, neuvoa ja opastaa? Haluatko pitää ihmisistä huolta, oppia tiimityötä ja vastuun kantamista? Haluatko hankkia itsellesi rahanarvoisen pätevyyden, josta voit saada itsellesi vaikkapa ammatin? Tässä sinulle loistava tilaisuus!

Ropecon järjestää tänä kesänä järjestyksenvalvojan peruskurssin. Kursseille otetaan kaksikymmentä ensimmäistä täysi-ikäistä hakijaa, joista kaikki pääsevät liittymään myös Ropeconin timanttiseen JV-tiimiin! Kurssitukset tarjoaa Ropecon ry.

Kurssin aikataulu

  • teoriaosuus 9.-14.8.2021 etäopetuksena 
  • voimankäyttöosuus su 15.8. lähiopetuksena pääkaupunkiseudulla  (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Ma 9.8. klo 16:30 – 21
Ti 10.8. klo 16:30 – 21
Ke 11.8. klo 16:30 – 21
To 12.8. klo 16:30 – 21
La  14.8. klo 12 – 19
Su 15.8. klo 12 – 19

Vaatimukset osallistumiselle

Peruskoulutuksen kesto on 40 tuntia ja kurssin läpäisseet voivat hakea poliisilta järjestyksenvalvojan pätevyyttä. Kaikilla teoria- ja voimankäyttötunneilla on läsnäolopakko. Etäopetuksen osallistumiseen tarvitaan soveltuva laitteisto (tietokone, nettiyhteys, webkamera ja mikrofoni).

Vastineeksi kurssista edellytämme sinun toimivan järjestyksenvalvojan tehtävissä kahdessa seuraavassa lähitapahtumana järjestettävässä Ropeconissa, vähintään 10 tuntia molemmissa. Mikäli et voi sitoutua järjestyksenvalvojana toimimiseen kahdessa seuraavassa lähitapahtumana järjestettävässä Ropeconissa , mutta jonain muuna vuonna voit, otathan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen turvallisuus@ropecon.fi.

Ilmoittaudu järjestyksenvalvojan peruskurssille TÄSTÄ.

Kurssin arvo on noin 250 €  ja kortti on voimassa viisi vuotta, luonnollisesti muuallakin kuin Ropeconissa. Ropeconin järjestyksenvalvojana olet oikeutettu samoihin etuihin, kuin tapahtuman muutkin vapaaehtoiset. Sinun tulee itse huolehtia lupamaksuista ja passikuvien toimittamisesta oman paikkakuntasi poliisille.

Jos jostain syystä olet estynyt toimimaan järjestyksenvalvojana vaadituissa tapahtumissa, tai jos poliisi ei hyväksy lupahakemustasi, saatat olla velvollinen maksamaan itse kurssista yhdistykselle aiheutuvat kulut. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.

 


 

Millaista on olla järjestyksenvalvojana Ropeconissa?

Ropecon on koko perheen tapahtuma, jossa järjestyshäiriöt ovat harvinaisia. Tapahtuman keltaliiviset työn sankarit voi nähdä työn touhussa hyvin monenlaisissa tehtävissä: opastamassa neuvoa tarvitsevia kävijöitä, rakentamassa ja purkamassa tapahtumaa, huolehtimassa rakenteiden turvallisuudesta, ratkaisemassa häirintä- ja syrjintätilanteita sekä valvomassa kulkua. 

Ennen kaikkea järjestyksenvalvojat ovat mukana luomassa hyvää henkeä niin kävijöiden kuin vapaaehtoistenkin keskuuteen. Tiimissä on vahva yhteishenki, ja tehtävistä löytyy usein elinikäisiä ystäviä. Samalla saat arvokasta työkokemusta ja kiinnostavan näkökulman Ropeconiin!

Sovinko minä järjestyksenvalvojaksi?

Lain mukaan järjestyksenvalvojakortin voi saada rehellinen ja luotettava, sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva, täysi-ikäinen henkilö. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei järjestyksenvalvojaksi hakevalla tule olla rikosrekisteriä tai järjestyksenvalvontatyötä haittaavia terveydellisiä esteitä.

Sen sijaan fyysistä kokoa ja autoritääristä asennetta ei tarvita. Ropeconin järjestyksenvalvonnassa tarvitset erityisesti auttamishalukkuutta, rauhallisuutta, sekä sosiaalista asennetta ja -pelisilmää. Jos haluat opetella asiakaspalvelijaksi, jolla hymy ei hyydy kinkkisemmänkään tilanteen edessä, tämä on sinulle oikea paikka. Järjestyksenvalvonta on ensisijaisesti työtä muita varten, mutta siitä saa paljon myös itse!

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian. Kurssien paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Kompassissa.

Ilmoittaudu järjestyksenvalvojan peruskurssille TÄSTÄ.

 

Kurssiterveisin,

Aleksi Joensuu,

Ropecon 2021

turvallisuus@ropecon.fi 

 

Artikkelikuva: Ropecon 2019 kuvaaja Nyymix