“Jokaisen tulee olla yhteiskunnan ja lainsäädännön edessä tasavertainen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta.

Haluamme, että jokainen tulee nähdyksi ja kohdatuksi itsenään, vapaana pelosta ja syrjinnästä…” – Helsingin Pride -yhteisö ry.

Yksi Ropeconin keskeisistä arvoista on tasa-arvo, jota aktiivisesti edistetään ehkäisemällä ja vastustamalla syrjintää. Ropecon pyrkii tapahtumana olemaan paikka, jossa jokainen voi turvallisesti olla se mitä haluaa olla tullen kohdatuksi sekä kohdelluksi sellaisena kuin on.

“Ropecon oli paikka, jossa uskalsin kulkea julkisesti ensimmäisen kerran käsikkäin tyttöystäväni kanssa” – Nainen vuonna miekka ja kypärä

Ropecon sanana voidaan mieltää kahden sanan “rope” ja “con” sanaliitoksi, missä alkuosan voidaan ajatella olevan lyhenne roolipelistä ja jälkimmäisen osan tarkoittavan englannin sanaa “convention” –  kokoontuminen. Ja kun kaikki “roolit” kokoontuvat saman katon alle, eivät sateenkaarenkaan värit riitä. Kaikkien värien kohtaaminen on mahdollista vain suvaitsevassa ja tasa-arvoisessa ympäristössä ja kulttuurissa. Mutta se mikä on ollut sopivaa ja siistiä Ropeconin seinien sisällä – toisessa, monien mielestä paremmassa todellisuudessa – ei aina ole sitä seinien ulkopuolella.

Ropeconin tekijät ja kävijät ovat iso joukko avoimesti ja suvaitsevaisesti ajattelevia ihmisiä, jotka pyrkivät omalla käytöksellään luomaan hyväksyvän, tasa-arvoisen ja syrjimättömän ilmapiirin tapahtumamme seinien sisäpuolelle. Paitsi Ropeconin kävijöissä, on myös osa sen tekijöistä ollut koko tapahtuman historian ajan itse erilaisiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä, vaikuttaen olennaisesti suvaitsevan ja syrjimättömän ilmapiirin muodostumiseen.

Haluamme, että osa Ropeconin paremmaksi miellettyä ja koettua todellisuutta olisi arkea tapahtuman ulkopuolella – seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta. Tämän saavuttaminen on mahdollista toimimalla vielä meitä isommassa joukossa. Yksi vaivattomimmista ja helpoimmista tavoista tehdä tämä on osallistua Helsinki-Pride marssille osana Nörttityttöjen blokkia lauantaina 29.6.2019. Tule marssimaan kanssamme ja ylpeästi näyttämään, että kuulut meihin syrjimättömiin!

Lisätietoja: Helsinki-Pride https://pride.fi/

Nörttitytöt: http://geekgirls.fi/wp/blog/2019/05/31/terveiset-yhdistykselta-toukokuu/

Ropecon: https://2019.ropecon.fi/

Nörttityttöjen ja Ropeconin yhteinen blokki Pride-kulkueessa: https://www.facebook.com/events/387753408493118/

Artikkelikuva: Laurie Raye, lisätietoa: https://www.facebook.com/lleuaddu/posts/10214106405746839

————————————————————————————

Ropecon ry:n hallitus