Ropecon 2018 -tapahtuman pääjärjestäjät Kristiina Mannermaa, Emi Maeda, Emilia Hjelm ja Eevi Korhonen lähettävät terveiset Ropeconin kävijöille ja antavat omat vinkkinsä Ropeconin ohjelmasta.

Runsas vuosi sitten mopo karkasi käsistä Messukeskuksessa. Se mopo on nyt löydetty korkealta männynlatvasta ja ideastamme järjestää Ropecon on tullut totta. Ropeconiin on enää alle viikko.

Teema “elämä ja yhteisö” oli alusta asti se idea, jolle me pääjärjestäjät halusimme rakentaa vuoden 2018 Ropeconin. Peliharrastus on yhteisöllistä toimintaa ja hyvin usein harrastuksen pariin päädytään jonkun kaverin kautta: joku kysyy mukaan pelaamaan tai kannustaa lähtemään larppiin. Harrastuksen ympärillä pyörii erilaisia yhteisöjä ja yhdistyksiä. Ropecon-tapahtuman takana on Ropecon ry, jonka jäseninä on puolestaan seitsemä muuta pelialan yhdistystä. Lisäksi itse tapahtumassa esittäytyy kavalkadi erilaisia peliyhdistyksiä ympäri maan.

Ropeconissa on jälleen kerran sali- ja tuntikaupalla erinomaista ohjelmaa kaikenikäisille ja mitä erilaisimmista harrastuksen muodoista kiinnostuneille. Omia suosikkeja tai parhaita tärppejä oli vaikea valita tämän vuoden runsaudenpulasta, mutta yritimme. Tässä vinkkimme vuoden 2018 Ropeconiin:

Keppihevosturnajaiset. Kaikkihan ovat ratsastaneet joskus keppihevosella, mutta kuinka moni on taistellut kunniasta keppihevosturnajaisissa? Turnajaiset pidetään lauantaina klo 14.00-18.00 Halli 3:n bofferialueella.

Kunniavieras Alex Roberts sekä muita pelisuunnittelijoita paneelissa Women in game design pohtimassa pelisuunnitteluskeneä naisnäkökulmasta lauantaina klo 12.00-13.45 salissa 103

Arvoturnaukset. Pitkin tapahtumaa kisataan suomenmestaruuksista eri peleissä – nyt on mahdollisuus nähdä lajin parhaat Ropeconissa. Turnauksia järjestetään halli 3:ssa läpi viikonlopun.

Conituutorit. Conituutori on kokenut coninkävijä, jonka tehtävä on auttaa uusia kävijöitä tutustumaan tapahtumaan. Isoon tapahtumaan yksin tuleminen voi olla väärällä tavalla jännittävää, ja conituutoreiden tehtävä on madaltaa tätä kynnystä ja tehdä tapahtumaan tulemisesta helpompaa. Conituutoreiden vetämät tutustumiskierrokset pidetään perjantaina ja lauantaina ja ne lähtevät halli 3:n Turvasatamasta.

Kaikki ohjelmanumerot sekä kävijäinfon löydät Ropeconin ohjelmaoppaasta ».

Peliharrastus on kaikille meistä tärkeä osa elämää ja olemme saaneet monia hyviä ystäviä peliharrastajien yhteisöstä. Tämä tapahtuma on kiitoksemme teille kaikille – tapahtuman kävijöille, tekijöille ja tukijoille.

Olette rakkaita ja tärkeitä! Nähdään Ropeconissa!

Semi, Emi, Eevi ja Kristiina