Mukaan ovat tervetulleita sekä Ropeconin järjestämisen vanhat konkarit, että uudet tulokkaat. Autamme alkuun ja mahdollisuuksien mukaan saat perehdytyksen joltakulta aiemmin samaa tehtävää hoitaneelta! Vastaavien tehtäviin voi myös hakea työparina tai pienessä ryhmässä. Haemme apukäsiä seuraaviin tehtäviin:

Taidenäyttelyvastaava

Taidenäyttelyvastaava kokoaa harrastusskenen taiteilijoilta teoksia esille Ropeconin ajaksi, suunnittelee niiden esillepanon, järjestää mahdollisen tapahtumanaikaisen piirustuskilpailun, sekä organisoi yleisö- ja raatiäänestykset huomioiden tapahtuman teeman suunnitelmissaan mahdollisuuksien mukaan. Tehtävään kuuluu mm. esittelytekstien laadintaa, tilasuunnittelua, sekä taiteilijoiden kanssa kommunikointia ja taideteosten vastaanottamista.

Proppinäyttelyvastaava

Proppinäyttelyssä esitellään viime vuosien larppeja ja roolipelejä varten valmistettuja proppeja eli rekvisiittaa ja puvustusta. Luovaan tehtävänkuvaan kuuluu mm. larpinjärjestäjien ja -osallistujien kontaktointi, näytteille laitettavan materiaalin kokoaminen sekä esillepano. Ropeconin kautta voidaan järjestää näyttelyyn esim. sermejä ja tulosteita. 

Tanssivastaava

Tanssivastaava koordinoi historiallisten ja muiden Ropeconiin sopivien tanssien harjoituksia sekä lauantai-illan tanssiaisia. Tanssivastaava(t) suunnittelee tanssiaisten sisällön ja toteutuksen, rekrytoi opettajat ja aikatauluttaa harjoitukset. Tanssivastaavan toivotaan tekevän yhteistyötä myös muiden tanssiaiheista ohjelmaa tarjoavien vapaaehtoisten kanssa.

Discon koordinaattori

Monille lauantai-illan kruunaa disco-larp, jossa jokainen voi larpata tai olla larppaamatta, mutta musiikki soi ja hiki virtaa. Koordinaattori hankkii tapahtumaan DJ:t, sopii näiden kanssa settien aikataulusta, sekä Ropeconin tekniikkavastaavan kanssa suunnittelee discon tekniikan. Disco-larp kuten muukin Ropeconin ohjelma on toteutettu vapaaehtoisilta vapaaehtoisille, eikä soittajille ole mahdollista maksaa korvauksia, mistä syystä nämä ovat usein roolipeliharrastajia itsekin.

Bofferiturnausvastaava

Ropeconin bofferiohjelma koostuu yksilö- ja joukkoturnauksista, sekä vapaasta bofferoinnista. Vastaava hankkii tapahtumaan tuomarit, suunnittelee bofferiaueen aikataulut ja turnausten tarkemmat säännöt sekä tilaa mahdolliset palkinnot. Bofferiohjelmaa on sallittua kehittää ja uudistaa, ja siihen voidaan liittää esimerkiksi bofferinvalmistustyöpajoja, luentoja tai tekniikkaharjoittelua.

Skenaariokisavastaava

Ropeconin Kokemuspisteellä kävijät pääsevät kokeilemaan vasta-alkajasta konkarille sopivia erilaisia kortti-, lauta- ja figupelejä. Osana Kokemuspistettä on skenaariokilpailu, jossa kirjoittajat pääsevät esittelemään taitojaan lyhyiden pöytäroolipelien muodossa. Vastaava koordinoi kisaan osallistuvien skenaarioiden haun, pelejä pelauttamaan tulevien vapaaehtoispelinjohtajien perehdytyksen, organisoi kilpailun äänestyksen ja vastaa palkintojen hankkimisesta. Skenaariokisavastaava saa tukea pelitiskitiimiltä ja voi kehittää kisan markkinointia ja toteutusta.


Koordinaattorit päättävät ohjelmakokonaisuuksiensa sisällöistä yhdessä ohjelmaconiittien kanssa, mutta eivät osallistu muuhun Ropeconia koskevaan päätöksentekoon. Ohjelmakokonaisuuksien vastaavat saavat sisäänpääsyn tapahtumaan ja sopivat yhdessä ohjelmaconiittien kanssa osa-alueensa vapaaehtoisille jaettavista ilmaislipuista ja muista kulujen korvauksista. 

Jos jokin tehtävistä herätti kiinnostuksesi, laitathan viestiä osoitteeseen ohjelma@ropecon.fi. Skenaariokisavastaavan tehtävästä kiinnostuneita pyydämme laittamaan viestiä suoraan osoitteeseen kokemuspisre@ropecon.fi

Tervetuloa tekemään Ropeconia!

Artikkelikuvan on ottanut Nyymix (2019).