Kultaisen lohikäärmeen vuonna 2018 saa pelisuunnittelija, kirjailija ja Suomen peliskenen pitkäaikainen vaikuttaja Juhana Pettersson.

Pettersson on tunnettu sekä roolipeleistään (esim. Ikuisuuden laakso ja Tšernobyl, rakastettuni) että liveroolipeleistä, joiden suunnitteluun hän on osallistunut. Niihin kuuluvat mm. White Wolf -pelifirman World of Darkness -larpit End of the Line, Enlightment in Blood ja Euroopan parlamentissa pelattu Parliament of Shadows, sekä palestiinalais-suomalainen yhteisprojekti, miehityksen alla elämistä käsittelevä Halat hisar.

Pettersson tunnetaan myös Roolipelaaja-lehden päätoimittajana vuosina 2007–2009, Roolipelimanifesti-teoksen kirjoittajana ja pelitoimittajana. Järjestökentällä hän pyörittää Pohjoismaisen roolipelaamisen seuraa, joka mm. kääntää ulkomaisia roolipelejä suomeksi ja hänen suomeksi kirjoitettuja roolipelejään englanniksi sekä osallistuu larppituotantoihin. Pettersson on jo toistakymmentä vuotta rakentanut siltoja larppien ja pöytäpelien välille.

– Kultainen lohikäärme on todella suuri kunnia varsinkin itseni kaltaiselle suomalaisessa roolipeliskenessä kasvaneelle ihmiselle, Pettersson iloitsee.

– Vieno näkemykseni on että ei-digitaaliset roolipelit ja larpit ovat innovaation veitsenterällä mitä tulee erilaisiin tapoihin joilla ihmiset voivat kohdata toisiaan, luoda yhdessä ja rakentaa mielekkäitä, tärkeitä kokemuksia. Suomalainen skene on kansainvälisesti vertailtuna hämmästyttävän iso ja elinvoimainen ja siitä on ollut suuri ilo ponnistaa eteenpäin.

Kultainen lohikäärme

Kultainen lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto. Palkinto perustettiin 2003, ja se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä.

Kultainen Lohikäärme -palkinnon saajat:

2003: Lauri ja Jyrki Tudeer
2004: Mika ”Magus” Laaksonen
2005: Ville ”Burger” Vuorela
2006: Risto ”Nordic” J. Hieta
2007: Esko ”ELF” Vesala
2008: Niko ”GNiko” Mikkanen
2009: Kalle ”Killeri” Kivimaa
2010: Mikko ”Mike” Pohjola
2011: Markus Montola ja Jaakko Stenros
2012: Toni Niittymäki ja Markus Bremer
2013: Kersti Juva
2014: Johanna Virtanen
2015: Mikko Saari
2016: Miska Fredman
2017: Johanna Koljonen