Ropeconin gaalassa jaettiin Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko 2024

Lauantaina 29.7.2023 Ropecon-tapahtuman gaalassa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin 22. Kultainen lohikäärme- ja 11. Vuoden peliteko palkinto. Palkintoraati kiittää saamistaan hyvistä ehdotuksista palkintojen saajiksi.

Kultainen lohikäärme -palkinto jaettiin Ropeconin Gaalassa lauantaina

Kultainen lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto. Palkinto perustettiin 2003, ja se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä.

Vuonna 2024 Kultainen lohikäärme -palkinnon saa Jukka Sorsa ansiokkaasta työstä roolipeliskenen pelisuunnittelijana, julkaisijana ja harrastekentän toimijana. Sorsa on toiminut skenetoimijoien tukena vuosien ajan ja tehnyt aktiivisesti töitä yhteisönrakentamisen eteen mm. avaamalla lukuisia pelejään avoimen lisenssin peleiksi.

Kultainen lohikäärme 2024: Jukka Sorsa

Kultainen lohikäärme 2024: Jukka Sorsa

Vuoden peliteko -palkinto jaettiin Ropeconin Gaalassa lauantaina

Vuoden peliteko -palkinto myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla. Palkinnon jakaa Ropecon-tapahtuma. Vuoden peliteko -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014.

Vuonna 2024 Vuoden peliteko -palkinnon saa Odysseus 2024 liveroolipeli.  Kyseessä on ennennäkemättömän monimuotoinen ja ammattimainen tuotanto, jonka suuressa vapaaehtoiskaartissa on runsaasti sekä kotimaisia, että kansainvälisiä tekijöitä. 

Odysseus-liveroolipelin lavastusta

Odysseus-liveroolipelin lavastusta

Laura Kröger: Odysseuksen tuottaja ja tarinavastaava