Teksti Konsti-tiimi

(HUOM! Teksti koskee vuoden 2024 Ropeconia)

Konsti on verkkosovellus, jonka avulla voi ilmoittautua pöytäroolipeleihin, larppeihin, turnauksiin, työpajoihin ja joihinkin muihin ohjelmanumeroihin Ropeconissa 2024. Konsti löytyy osoitteesta ropekonsti.fi  Konsti-tilin luominen vaatii rekisteröintikoodin, jonka voi noutaa Pelitiskiltä, Larp- ja Roolipelitiskiltä tai Infosta. Useisiin Konstiin liittyviin kysymyksiin löytyy vastaus Konstin ohjesivulta 

Konstin ohjesivulle on nyt myös lisätty lista ohjelmanjärjestäjien aikaisemmin esittämiä kysymyksiä sekä vastauksia kysymyksiin. Nämä vastaukset on koottu tähän artikkeliin. Kysymykset ja vastaukset löytyvät Konstin ohjesivun UKK-osiosta 

Tarvitseeko ohjelmanjärjestäjä erilaiset Konsti-tunnukset kuin ohjelmaan osallistuja?

Ei tarvitse. Ohjelmanjärjestäjät voivat luoda itselleen normaalit Konsti-tunnukset. Tunnuksen avulla näkee esimerkiksi listan ohjelmanumeron ilmoittautuneista. Tunnusta ei ole kuitenkaan pakko luoda, jos et tarvitse ilmoittautuneiden listaa tai käytä Konstia muuten ohjelmanumeroihin ilmoittautumiseen.

Tarvitseeko omaa ohjelmanumeroa hallinnoida jotenkin Konstissa?

Ei tarvitse. Ohjelmanumeron ilmoittautuminen aukeaa Konstissa ilmoitettuna ajankohtana ja ohjelmanumeroon osallistujat saapuvat ohjelmahuoneeseen omatoimisesti. Konstista voi kuitenkin katsoa listan ilmoittautuneista.

Mistä näen ohjelmanumerooni ilmoittautuneet?

Jos ohjelmanumero käyttää suoraa ilmoittautumista, jolloin paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautuneet näkee ohjelmalistalta tai yksittäisen ohjelmanumeron sivulta. Ohjelmanumeron tiedoissa on pudotusvalikko Näytä osallistujat/pelaajat.

Jos ohjelmanumero käyttää arvontaa, lista ilmoittautuneista ilmestyy ohjelmanumeron tietoihin arvonnan suorittamisen jälkeen.

Mitä teen, jos ohjelmanumeroni ajankohta muuttuu tai sen kuvausta pitää päivittää?

Vapaaehtoiset Pelitiskillä tai Larp- ja Roolipelitiskillä auttavat ohjelmanumeron tietojen päivittämisessä.

Jos ajankohta muuttuu, aikaisemmat suorat ilmoittautumiset ohjelmanumeroon säilyvät ennallaan. Jos ohjelmanumeroon on käynnissä arvontaan ilmoittautuminen, jo tehdyt arvontailmoittautumiset perutaan.

Mitä teen, jos kaikki osallistujat eivät tule paikalle?

Aluksi on hyvä odottaa hetki, jos osallistuvat ovat myöhässä. Jos osallistujat eivät kuitenkaan tule paikalle, voit pyytää Pelitiskin tai Larp- ja Roolipelitiskin vapaaehtoisia auttamaan lisäosallistujien etsimisessä. Voit myös itse täyttää puuttuvat paikat haluamallasi tavalla. Voit myös järjestää ohjelmanumeron paikalle saapuneella osallistujamäärällä.

Mikä on lisätietokysymys?

Ohjelmanumerolle voi asetta lisätietokysymyksen, johon vastataan ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietokysymykset asetetaan ennen tapahtumaa.

Lisätietokysymyksiä on kahdenlaisia: julkisia ja yksityisiä.

Julkisen lisätietokysymyksen vastaukset näkyvät osana ohjelmaan ilmoittautuneiden listaa. Julkinen lisätietokysymys voi olla esimerkiksi ”Mikä on hahmoluokkasi?”.

Yksityisen lisätietokysymyksen vastaukset näkee tiskeillä työskentelevät vapaaehtoiset. Yksityiset lisätietokysymykset voivat sisältää esimerkiksi osallistujan nimen ja puhelinnumeron, jos on esimerkiksi tarve ottaa yhteyttä turnauksen voittajaan. Jos ohjelmanjärjestäjä tarvitsee yksityisen lisätietokysymyksen vastauksia, hän voi pyytää niitä tiskien vapaaehtoisilta.

*****

Mikäli sinulla on kysyttävää Konstin käytöstä tai haasteita Konstin kanssa voit kääntyä roolipeli ja LARP tikin puoleen tapahtuman aikana.

Nähdään Ropeconissa!