Ropecon 1994

Pääjärjestäjä(t): Niko GNiko Mikkanen apujoukkoineen
Milloin: 6.-7.8.1994
Missä: Paasitorni, Helsinki
Kävijöitä: n. 700 (arvio)
Kunniavieras: Steve Jackson on yhdysvaltalainen roolipelisuunnittelija. Hänen 1980-luvulla perustamansa Steve Jackson Games on julkaissut muun muassa GURPS-roolipelisysteemin sekä lukuisia rooli-, kortti- ja lautapelejä, joista tunnetuimpia ovat Munchkin ja Illuminati – New World Order. Jackson valittiin vuonna 1983 Adventure Gaming Hall of Fameen. Steve Jackson on vieraillut Ropeconissa kunniavieraana kaksi kertaa; 1994 ja 2000.

Con-kävijät muistelevat:

”Oli hauskaa päästä pelaamaan pelitestausversiota tulevasta keräilykorttipelistä Illuminati: New World Order, jonka kunniavieras Steve Jackson toi mukanaan. Keräilykorttipelibuumi oli alkamassa, ja vihertävillä lapuilla pelaaminen oli hauskaa ja jännää (Otaniemen RoolipeliClubissa oli jo vuosia pelattu Illuminatia, joten sikälikin keräilykorttiversio oli mielenkiintoinen). Harmillisesti vain peliin tulleen Finland-kortin grafiikka oli stilisoitu Yhdysvaltojen markkinoille – ei Suomessa olla pyyhkeet päällä saunassa. 

Kun vertaa nykyistä conia Messukeskuksessa vuoteen 1994, on hauska huomata kuinka pitkälle on menty. Parina hauskana yksityiskohtana -94 järkkäriruoka tehtiin ihan omin käsin kanasalaattina (mitään takahuonetta ei tunnettu) ja kunniavieras Steve Jackson majoitettiin järjestäjien kommuuniin vapautettuun huoneeseen (tästä huolimatta – vaiko sen takia? – saatiin Jacksonilta hienot arvioinnit yhdysvaltalaisessa pelintekijäscenessä, jonka ansiosta sitten saatiin ja edelleen saadaan alan huippuja kunniavieraiksi).” 
– Killeri 

”Pelailin Advanced Dungeons & Dragons 1st edition peliä ja eläydyin liikaa pelinjohtajan kuvaukseen paladiinin luonteesta ja käytin kaikki parannukset kaupungin köyhälistöön vaikka ne olisi pitänyt säästää luolastoseikkailuun muiden sankarien vahingoittumisen varalle. Sain nuorimpana pöydässä istuvana hyväntuulista kuittailua ja ”kunnian” marssia ensimmäisenä kohti vaaroja ja ansoja.”
– Kävijä

 


Ropecon 1995

Pääjärjestäjä(t): Isompi joukko henkilöitä
Milloin: 12.-13.8.1995, yhdessä Assemblyn kanssa
Missä: Helsingin Messukeskus, Helsinki
Kävijöitä: n. 1000-2000 (arvio)
Kunniavieras: Sandy Petersen on yhdysvaltalainen pelisuunnittelija, joka suunnittelee tietokonepelejä ja roolipelejä. Tunnetuimpia pelejä, joita hän on suunnitellut, ovat DoomQuakeCall of Cthulhu ja RuneQuest. Petersen harrastaa yhä roolipelejä ja on ollut tuttu vieras Ropeconin lisäksi myös roolipeli- ja animetapahtuma Traconinssa, jossa hän oli kunniavieraana syyskuussa 2012.

1995 Con-paidan selkää komisti:

RoPeCON-95
It was the dawn of the second age of
ORC, the year that great Petersen
came to see us all. The Ropecon
project was a dream given form, a self-
contained con three days long, located in
a neutral convention center. It’s goal:
to unite gamers by creating a place
where roleplayers and cardgamers could
work out their differences peacefully.
It was a con for Diplomacy, Magic,
Gurps, and munchkins; roleplayers and
cardgamers wrapped in two million, five
hundred thousand tons of discarded
booster pack wrappings, a shining
example in Finland, all alone in the
country. This is a Visitor shirt from
the second of the Ropecons. The year
is 1995. The name of the event is
RoPeCON 95.

Fiiliksiä 1995 Ropeconista löytyy myös Ropeconin YouTube-kanavalta.


Kansikuva: Casimir Kuusela
Lähteet: Ropeconin Intra, Wikipedia