Joka vuosi Ropeconin järjestäjät valitsevat tapahtumalle teeman. Teema valitaan järjestävän toimikunnan eli conitean kokouksessa, yleensä useiden ehdotusten joukosta. Tarkoituksena on antaa kunkin vuoden tapahtumalle yhteinen punainen lanka, josta ohjelmanjärjestäjät voivat ammentaa aineksia ohjelmanumeroita suunnitellessaan. Parhaimmillaan teema inspiroi kirjoittamaan pelin, luomaan taidetta ja löytämään puheohjelman aiheen.

Vuoden 2019 Ropeconin teema on mytologia. Mytologia tarkoittaa myytistöä tai jumaltarustoa, eli toisiinsa liittyneiden tarinoiden kokonaisuutta, jolla maailmaa on selitetty. Mytologiat loihtivat mielikuvia jumalista, sankareista ja aikojen hämärään kätkeytyvistä kansojen, kaupunkien ja tapojen alkuperistä. Historialliset mytologiat rikastuttavat kirjallisuutta ja innoittavat pelimaailmoja; fiktiivisten maailmojen mytologiat tuovat niille todellisuuden ja historiallisuuden tuntua.

Mytologia tarkoittaa toisaalta myös myyttien tutkimista. Ropeconin ohjelmassa tarkastellaan usein erilaisia pelien, pelimaailmojen ja hahmojen innoittajia. Kertomalla tarinoita annamme myyteille uuden elämän ja toisaalta viemme tarinaa eteenpäin, tulkitsemme sitä uudelleen ja teemme siitä omamme.

Toiveemme on, että teema tarjoaa yhden kiinnostavan tavan lähestyä Ropeconia. Voit pitää teeman mielessäsi puheohjelmaa, larppia, taideteosta, peliä tai cosplay-asua suunnitellessasi, tai sitten vain tulla innostumaan siitä miten myytit ja tarut näkyvät Ropeconin ohjelmassa. Joka tapauksessa tänä vuonna Ropeconista löydät taruihin ja tarustoihin, niillä leikittelemiseen ja niistä innostumiseen liittyvää sisältöä. Sen kaiken muun ohessa, mitä Ropecon vuodesta toiseen tarjoaa!

 


Pääjärjestäjät 2019