Ropecon 1996

Pääjärjestäjä(t): Panu ”Ego” Alku, Erik ”Ebu” Bunn, Kalle ”Killer” Kivimaa, Sami ”Sarkku” Koskinen, Tuomas ”Tube” Lähdeoja
Milloin: 2.-4.8.1996
Missä: Paasitorni, Helsinki
Kunniavieras:

Tom Dowd (FASA) on tunnettu yhtenä Shadowrun roolipelin tekijöistä. Shadowrun 2 voitti Origins Awardsin Parhaat roolipelisäännöt palkinnon vuonna 1992.

Andy Chambers (GW)  on parhaiten tunnettu työstään Games Workshopilla (Brittiläinen miniatyyri sotapelejä valmistava yritys). Hän työskenteli erityisesti Warhammer 40,000 sääntökirjojen parissa ja on myös kirjoittanut useita kirjoja jotka sijoittuvat samaan universumiin.

Con-paitaa komisti:

Ropecon-95
oli heidän viimeinen mahdollisuutensa tehdä voittoa.
Se epäonnistui.
Mutta samalla siitä sukeutui jotain suurempaa,
Ropecon-96
-Tuo käymättömistä roolipelitapahtumista vihoviimeisin.

 


Ropecon 1997

Pääjärjestäjä(t): Panu ”Ego” Alku ja Erik ”Ebu” Bunn
Milloin: 1.-3.8.1997
Missä: Paasitorni, Helsinki
Kunniavieras: Greg Costikyan on toiminut pelisuunnittelijana 1970-luvulta lähtien. Costikyan kirjoittamiin roolipeleihin kuuluvat Paranoia, Toon sekä Star Wars: The Roleplaying Game.

Kävijät muistelevat:

”1997 oli ensimmäinen Ropeconini, jossa kävin. Vuosi aiemmin serkkuni oli käynyt ’Conissa ja yöpynyt meillä sen viikonlopun. Ropecon oli jotain niin suurta, etten alkuun käsittänyt sitä laisinkaan. Paasitorni oli jännittävä rakennus ja osittain suorastaan pelotti mennä eri paikkoihin. Päätin kuitenkin, etten pelkää. Muistan erityisesti Taru sormusten herrasta 5 minuutissa -näytelmän (haltioita!) ja nukahtamisen portaisiin. En vieläkään käsitä, miten voi nukkua portaissa, mutta onnistui se. Päätin myös, että haluan olla mukana tässä yhteisössä enemmän – ja päädyinkin mukaan seuraavan vuoden conia järjestämään.”
– Vilya


Kansikuva: Casimir Kuusela
Lähteet: Ropeconin Intra, Wikipedia