Ropeconin taidekuja tarjoaa eritasoisille harrastelijataiteilijoille ja käsityöläisille paikan myydä ja esitellä tuotteitaan. Taidekuja eroaa siis myyntialueesta siten, että myyjät ovat yksityishenkilöitä ja tuotteet ovat myyjien itse tekemiä tai suunnittelemia.

Tämä blogipostaus aloittaa taidekujalaisia lyhyesti esittelevän kolmiosaisen juttusarjan, jonka tarkoituksena on nostaa esiin skenen lahjakkaita taitelijoita ja tuoda taidekujan konseptia esille Ropeconin kävijöille.

Tapahtuman jokaisena päivänä paikalla ovat eri myyjät, joten valikoimaa löytyy runsaasti.

Perjantaina taidekuja on auki klo 16-21. Kujalta voit löytää mm. nuolenpääkirjoitustaidetta, scifin inspiroimaa taidetta ja öljyvärimaalauksia.

Perjantain myyjät:

 

Team Cooleiformhttps://twitter.com/cooleiform

Modernia taidekäsityötä ikivanhaa traditiota mukaillen – Team Cooleiform herättää henkiin tuhansia vuosia sitten Mesopotamiassa käytetyn nuolenpääkirjoituksen. Kirjoitamme sekä muinaisia kirjoituksia mukaillen että täysin uutta luoden. Materiaaleina vuorottelevat perinteinen savi ja modernimmat materiaalit.

 

 

Milka Tertsunenhttps://www.deviantart.com/metalmiku

Myynnissä on sarjakuvaa, printtejä sekä vesivärimaalauksia ja perinteistä grafiikkaa. Tyylistä löytyy vaikutteita Art Nouveausta, japanilaisesta estetiikasta ja glam rockista.

 

 

 

Sefie Rosenlundhttps://linktr.ee/sefie_digitalart

Digitaalista taidetta maalauksellisella otteella. Fanitaidetta ja myös omaa tuotantoa printtien, postikorttien ja tarrojen muodossa. Scifi ja videopelit ovat nörttiyteni ydin, ja tämä näkyy myös aiheissani. Tule katsomaan!

 

 

Noora Hirvonenwww.noorahirvonen.com

Art, prints & vampires.

 

 

 

Pastel Pastyhttps://pastelpasty3.wixsite.com/mysite

Fani ja originaali taidetta joiden aiheena lähinnä fantasia myynnissä ainakin postikorttien, charmien ja tarrojen muodossa!

 

 

 

Anne Ahtiainenhttps://www.instagram.com/neniaitha.a.art/

Pitkän linjan pöytälaatikkotaiteilija tuo töitään kansan nähtäville. Inspiraation lähteinä ovat toimineet musiikki, symbolismi ja eskapismi, ja vesivärimaalausten tyylilaji liikkuu jossakin realistisen fantasian ja art nouveaun tienoilla. Pöydästä löydät ainakin postikortteja, printtejä, valikoituja originaaleja (muun muassa puulevylle maalattuja yksilöitä!) ja kenties, koska kyseessä on vaatetusompelija, myös joitakin pieniä käsityötuotteita, kuten noppapusseja tai muita nyssäköitä.

 

Eeva Hiidensolahttps://www.instagram.com/evenitye_art/

Inspiroidun eniten luonnosta ja fantasiasta. Teen vesiväri- ja  öljyvärimaalauksia sekä lyijykynäpiirustuksia. Kojultani voi ostaa printtejä vesiväritöistäni sekä muutamia alkuperäisöljyväriteoksia.

 

 

Neo Aarnikotkahttps://www.instagram.com/neoaarniart/

Neo Aarnikotka on Helsingissä majaileva indiepeliekehittäjä, joka tekee peligrafiikan ohella mustetöitä. Taidekujalle Neo tuo muuan muassa charmeja, tarroja, kaulakoruja sekä laajan valikoiman erilaisia kortteja. Teoksien aiheet liikkuvat usein luonnon ja hahmojen välillä, mutta joukkoon mahtuvat myös synkemmät fantasiamaailman teemat ja monimuotoisuutta käsittelevät aiheet.