Haluatko pitää ihmisistä huolta? Tykkäätkö auttaa, neuvoa ja opastaa? Haluatko oppia tiimityötä, yhteispeliä ja vastuun kantamista? Entä saada samalla rahanarvoisen pätevyyden, josta voit saada itsellesi vaikka ammatin – tai ilmaisen sisäänpääsyn suunnilleen jokaiselle kesän festarille? Tässä on sinulle loistava tilaisuus!

Ropecon ry järjestää tänä keväänä järjestyksenvalvojan peruskurssin. Kaksikymmentä ensimmäistä täysi-ikäistä hakijaa pääsee liittymään Ropeconin mahtavaan JV-tiimiin! Kurssituksen tarjoaa Ropecon ry ja se järjestetään Helsingissä 25.-31.3.2019. Koulutus kestää 40 tuntia ja kurssin läpäisseet voivat hakea poliisilta järjestyksenvalvojan pätevyyttä.

Koulutuksen alustava aikataulu

Luokkaopetus:
Ma 25.3. 16:30-21
Ti 26.3. 16:30-21
Ke 27.3. 16:30-21
To 28.3. 16:30-21
La  30.3. 12-19

Voimankäyttökoulutus:
Su 31.3. 12-19

Vastineeksi kurssista edellytämme sinun toimivan järjestyksenvalvojan tehtävissä Ropeconeissa 2019 ja 2020, vähintään 12 tuntia molemmissa. Mikäli et voi sitoutua järjestyksenvalvojana toimimiseen Ropeconissa vuosina 2019 ja 2020, mutta jonain muuna vuonna voit, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen info@ropecon.fi.

Kurssin arvo on noin 200-250 €  ja kortti on voimassa viisi vuotta, muuallakin kuin Ropeconissa. Lisäksi järjestyksenvalvojana olet oikeutettu Ropeconin työvoimaetuihin eli takahuoneeseen kahvi- ja välipalatarjoiluineen sekä kaatajaisjuhliin, ja saat Ropeconin viikonloppurannekkeen sellaisena vuonna kun teet töitä Ropeconissa. Sinun tulee itse huolehtia lupamaksuista ja passikuvien toimittamisesta oman paikkakuntasi poliisille.

Jos jostain syystä olet estynyt toimimaan järjestyksenvalvojana vaadituissa tapahtumissa, tai jos poliisi ei hyväksy lupahakemustasi, saatat olla velvollinen maksamaan itse kurssista yhdistykselle aiheutuvat kulut. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.


Millaista on olla järjestyksenvalvojana Ropeconissa?

Ropecon on päihteetön koko perheen tapahtuma, jossa järjestyshäiriöt ovat harvinaisia. Tapahtuman keltaliiviset työn sankarit voi nähdä työn touhussa hyvin monenlaisissa tehtävissä: opastamassa neuvoa tarvitsevia kävijöitä, rakentamassa ja purkamassa tapahtumaa, huolehtimassa rakenteiden turvallisuudesta, ratkaisemassa häirintä- ja syrjintätilanteita sekä valvomassa kulkua. Ennen kaikkea järjestyksenvalvojat ovat mukana luomassa hyvää henkeä niin kävijöiden kuin vapaaehtoistyöntekijöidenkin keskuuteen. Tiimissä on vahva yhteishenki, ja tehtävistä löytyy usein elinikäisiä ystäviä. Samalla saat arvokasta työkokemusta ja kiinnostavan näkökulman Ropeconiin!


Sovinko minä järjestyksenvalvojaksi?

Lain mukaan järjestyksenvalvojakortin voi saada rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva, täysi-ikäinen henkilö. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei järjestyksenvalvojaksi hakevalla tule olla rikosrekisteriä tai järjestyksenvalvontatyötä haittaavia terveydellisiä esteitä.

Sen sijaan fyysistä kokoa ja autoritääristä asennetta ei tarvita. Ropeconin järjestyksenvalvonnassa tarvitset erityisesti auttamishalukkuutta, rauhallisuutta sekä sosiaalista asennetta ja -pelisilmää. Jos haluat opetella asiakaspalvelijaksi, jolla hymy ei hyydy kinkkisemmänkään tilanteen edessä, tämä on sinulle oikea paikka. Järjestyksenvalvonta on ensisijaisesti työtä muita varten, mutta siitä saa paljon myös itse!


ILMOITTAUDU MUKAAN!

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian. Kurssin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Kompassissa.

Kurssiterveisin,
Aleksi Joensuu
Turvallisuusvastaava
Ropecon 2019
info@ropecon.fi