Vietätkö aikaa miniatyyrien parissa ja haluaisitko viettää lisää aikaa niiden parissa? Tiedätkö mitä ovat Warhammer 40K, Horde ja Lord of the Rings -figut? Oletko kiinnostunut figuharrastuksesta ja haluaisitko opastaa myös muita harrastuksesta kiinnostuneita? Haluatko kokeilla tapahtumanjärjestämistä yhdessä Suomen suurimmista coneista? Jos vastauksesi oli enimmäkseen kyllä, niin saatat olla etsimämme henkilö tai työryhmä!

Ropecon etsii yhtä tai useampaa figuohjelmasta vastaavaa tämän vuoden tapahtumaan. Figuvastaavat toimivat yhdessä peliohjelman kanssa ja organisoivat figupelejä, niihin liittyviä turnauksia, figumaalauskilpailua sekä muuta maalausohjelmaa Ropeconissa.

Figuohjelmaan kuuluvat esimerkiksi:
– Turnaukset
– Maalauskilpailu
– Maalauspiste

Voit lähteä mukaan järjestämään myös esimerkiksi vain yhtä mainituista figuohjelman osa-alueista. Alla lisää tietoa siitä, millaista figuohjelmaa Ropeconissa on perinteisesti ollut.

Figuturnaukset ovat harrastajien järjestämiä ja niitä on keskimäärin 10-20 kappaletta Ropeconin aikana. Osa turnauksista on monipäiväisiä useamman sarjan turnauksia. Figuvastaavan tehtävänä on hankkia ja päättää palkinnot, sekä suunnitella turnausten aikataulut yhdessä niiden järjestäjien kanssa. Figuvastaava on siis mukana koordinoimassa ohjelmasisältöä, jota eri ohjelmanjärjestäjät tapahtumaan tarjoavat, sekä mahdollisesti erikseen pyytämässä ohjelmasisältöä hyväksi tietämiltään tahoilta.

Toinen tärkeä tehtävä on Ropeconin aikana pidettävän figumaalauskilpailun järjestäminen. Figuvastaava siis kutsuu kilpailulle tuomariston, organisoi töiden vastaanoton ja voittajien kuvauksen Ropeconin aikana, sekä jälleen hankkii voittajille palkinnot.

Maalauspisteellä pääsee opastamaan uusia harrastajia maalaamisen pariin. Tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen kokeilupiste, jossa voi testata figujen maalaamista ja saada neuvoja kokeneemmilta. Maalauspisteen vastaavan toimintaan liittyy esimerkiksi tarvittavien maalien ja figujen tarpeen selvittäminen sekä tapahtumassa kävijöiden opastaminen maalaamisessa, sekä maalauspisteen työntekijöiden työvuorojen suunnittelu ja näiden työhönsä opastaminen. Mikäli ei halua, ei maalauspisteen vastaavan tarvitse itse opastaa maalauspisteellä kävijöitä, vaan hän voi luottaa tämän työntekijöidensä vastuulle.

Conitean puolella esimerkiksi logistiikkavastaava auttaa hankinnoissa ja kuljetuksessa ja myyntialuevastaava palkintolahjakorttien tilaamisessa. Figuvastaava kuitenkin päättää oman tonttinsa sisällä, mitä hankkia – maalit, lahjakortit, muut palkinnot sekä muut hankinnat ovat figuvastaavan tai -vastaavien päätettävissä, oman osa-alueensa budjetin puitteissa. Ja ideoita voi pallotella myös muiden peliohjelmapuolen coniittien kanssa, tai jo aiempina vuosina aktiivisesti järjestelyihin osallistuneiden figutiimiläisten kanssa. Yksin ei tarvitse siis jäädä pohtimaan, vaan ideoita voi saada muilta tekijöiltä.

Taustatukea saa muilta conitean jäseniltä ja halutessaan mukaan voi hakea esimerkiksi kaverin kanssa työparina. Figuohjelman järjestäminen on myös kiitollista: osa-alue kiinnostaa monia kävijöitä ja osallistujia riittää. Vastineeksi työpanoksestaan figuvastaava tai figuvastaavat pääsevät myös ilmaiseksi Ropeconiin ja ovat oikeutettuja työvoimaetuihin, kuten takahuoneen välipalatarjoiluun ja tapahtuman jälkeen pidettäviin kaatajaisiin.

Koska työ alkaa hieman myöhemmin kuin lopun conitean, järjestetään heti alkuun tehokas perehdytys, jolla pääsee kärryille.

Tehtävässä sitoudutaan vain Ropeconiin 2019. Kannattaa kuitenkin olla varovainen. Hommaan saattaa jäädä koukkuun ja huomaa hakevansa seuraavana vuonna coniteaan uudelleen, joko samaan tai eri tehtävään.

Hakemukset ja lisäkysymykset osoitteeseen
paajarjestaja@ropecon.fi

 

Tehtävä täytetään sopivan henkilön löytyessä. Ropecon 2019 järjestetään 26.-28.7.