Ropecon 2022 coniteaa haettiin jo syksyllä, ja silloin kasattu conitea onkin jo aloittanut työnsä ja käynnistänyt Ropecon 2022:n valmistelut. Valitettavasti vielä ensimmäisellä hakukierroksella emme saaneet hakijoita kaikkiin rooleihin. Alla on listattuna vielä vapaat vastuutehtävät:

 • Perheohjelma ja lapset. Toimii osana ohjelmatiimiä, vastaten lapsille ja lapsiperheille suunnatusta ohjelmasta.
 • Roolipelit. Hoitaa pöytäroolipelien pelinjohtajahakua ja aikatauluttaa ilmoitetut pelit. Ropeconin aikana vastaa roolipelitiskistä ja sen vapaaehtoisista. Viime vuosina tiski on ollut yhteinen larppien kanssa.
 • Larpit. Hoitaa larppien pelinjohtajahakua ja aikatauluttaa ilmoitetut pelit. Tarvittaessa tilaa larppeihin tarvikkeita logistiikalta. Ropeconin aikana vastaa roolipelitiskistä ja sen vapaaehtoisista. Viime vuosina tiski on ollut yhteinen pöytäroolipelien kanssa.
 • Kokemuspiste/pelitiskiconiitti suunnittelee muiden peliohjelmavastaavien kanssa pelitiskin toiminnallisuuden niin että se palvelee niin uusia kuin vanhoja kävijöitä, järjestää skenaariokilpailuhaun ja pelinjohtajat vetämään skenaarioita, ja koordinoi ns. pelitiskin toimintaa, jonka yhteydessä toimii lautapelikirjasto ja lauta-, kortti- ja figupeliturnausten ilmoittautumispiste.
 • Yhteistyökumppanit/Promo. Hankkii Ropeconille kaupallisia yhteistyökumppaneita ja hoitaa viestinnän heidän kanssaan. Markkinoi Ropeconia ja edistää tapahtuman tunnettavuutta.
 • Kansainvälisyys. Edistää Ropeconin kansainvälisyyttä, mm. pyrkimällä kasvattamaan Ropeconin ulkomailta saapuvaa kävijäkuntaa ja edistämällä heidän viihtyvyyttään ja heille soveltuvaa ohjelmatarjontaa Ropeconissa.
 • Myyntituotteet. Hankkii Ropeconin itse myymät myyntituotteet, esimerkiksi vapaaehtoisille ja kävijöille myytävät t-paidat. Vastaa myös Ropeconin myyntitiskin eli Ropecon Shopin toiminnasta.
 • Kirpputori. Vastaa Ropeconin järjestämän kirpputorin toiminnasta.
 • Kaatajaiset. Järjestää Ropeconin jälkeisenä maanantaina kiitostilaisuuden eli kaadon Ropeconin vapaaehtoisille ja ohjelmanjärjestäjille. Vastaa kaadon käytännön järjestelyistä yleisesti, myös ruokatarjoilun järjestämisestä.
 • Myyntialue. Järjestää myyntialueen eli hoitaa näytteilleasettajien kuten pelikauppojen ilmoittautumiset ja viestii heidän kanssaan ennen conia. Ropeconin aikana merkitsee näytteilleasettajien paikat ja ohjaa heitä käytännön järjestelyissä.
 • Taitelijatori/-kuja. Järjestää yksittäisille taiteilijoille ja käsityöläisille tarkoitetun pop up -henkisen oman myyntialueen.
 • Sähköjen suunnittelu. Suunnittelee sähkövedot hallissa, niin että ne ovat turvalliset kävijöiden kannalta ja esim. työpajat ja pelitiski saavat tarvitsemansa sähkön. Tämä tehtävä vaatii jonkin verran sähkötekniikan osaamista, tai ainakin halua oppia ja hieman matikkapäätä.
 • Logistiikka. Hoitaa muiden osa-alueiden tavaroiden ja tarvikkeiden (esim. toimistotarvikkeiden) keräilyn Ropeconin varastolta, niiden pakkauksen, sekä mahdolliset täydennyshankinnat conitean tilausten pohjalta. Vastaa niiden kuljetuksesta Ropeconiin ja Ropeconin loputtua takaisin varastolle. Logistiikka myös avustaa muita osa-alueita kuljetuksissa, esim. tekniikkaa, takahuonevastaavaa ja kaatovastaavaa.
 • Pystytys ja purku. Vastaa hallin muuttamisesta tyhjästä betonilattiaisesta tilasta Ropeconin käyttöön pelipöytineen ym. Voi osallistua pöytien, tuolien ja muiden kalusteiden vuokrausprosessiin, mutta vähintään toimii työnjohtajana hallia Ropecon-perjantaina pystyttäville ja sunnuntaina purkaville vapaaehtoisille.

 

 • Lisäksi Viestintätiimiin kaivataan jo nyt vapaaehtoisia, joiden ei tarvitse toimia coniittina eli osallistua conitean kokouksiin ym. Viestintätiimin vapaaehtoiset auttavat viestintätiimin coniitteja tiimin tehtävien hoidossa, esim. hoitamalla Ropeconin somekanavia tai kirjoittamalla blogitekstejä. Erityisesti kaivattaisiin blogivastaavaa.


Voit hakea yhteen tai useampaan tehtävään lähettämällä sähköpostia osoitteeseen paajarjestaja@ropecon.fi ja kertomalla siinä mikä tehtävä tai tehtävät sinua kiinnostaisivat. Kerro samalla vähän itsestäsi, mahdollisesta con- tai muusta kokemuksestasi tapahtumien järjestämisessä ja muista relevanteista taidoistasi. Mukaan otetaan kuitenkin mielellään myös uusia tekijöitä opettelemaan conin tekoa, tärkeintä on kiinnostus ja halu oppia! Monilla vastuualueilla on aiemminkin ollut kaksi vastaavaa, joten voit hyvin hakea myös kaverin kanssa. Jos kaipaat lisätietoja jostain vastuualueesta, niin me pääjärjestäjät vastaamme mielellämme kysymyksiin niin hakiessasi kuin coniteatyön aikanakin.

Toivomme saavamme hakemuksia näihin tehtäviin jo lähipäivinä. Ripeimpien hakijoiden kanssa pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään lyhyet keskusteluajat niin, että he pääsisivät osallistumaan jo 8.12. illalla pidettävään conitean kokoukseen ja siellä tutustumaan tähän mahtavaan porukkaan!

Täytämme paikkoja sitä mukaa kun sopivia hakijoita löytyy. Toivomme saavamme conitean kokonaisuudessaan täytettyä viimeistään tammi-helmikuun vaihteen tienoilla pidettävään conitean talviseminaariin mennessä. Talviseminaarissa conitea kokoontuu viikonlopuksi ryhmäytymään, pitämään työpajoja ja kokoustamaan.

Terveisin, 

Pääjärjestäjät
Juha, Krista, Mikko ja Tero