Näen unta. Istun Ropeconin promotiskin takana Yukiconissa ja katselen kuinka ohitseni kulkee toinen toistaan oudompia hahmoja. Ihmettelen asujen moninaisuutta ja katson kuinka pöytäämme lähestyy kaksimetrinen valtava Pikachu. Riffi on juuri puhunut pokemoneista ja käännyn Riffin suuntaan heittääkseni jotakin letkeää siitä minkä kokoinen pokepallo tuon pyydystämiseen tarvitaan, kun huomaan kauhukseni, että Riffi on kadonnut ja vieressäni istuu Elisan hintasaarnaajarobotti, joka valmistautuu prosessoimaan Pokemonia. Aivoni lyövät tyhjää ja huomaan aloittavani lähestyvälle Pikachulle: “Iä, iä, olisiko teillä hetki aikaa keskustella suurten muinaisten ihmeestä?” Robotti kääntyy puoleeni ja sanoo “Hombre, ei me näin harjoiteltu.” Suljen silmäni ja haluan vaipua maan sisään häpeästä, ei, vaan haluan tehdä taas aikahypyn ja kuplia Tampereella!”

Tampere Kuplii iltaohjelmistoa, Rocky Horror Picture Show.

Tänä keväänä olen löytänyt itseni coneista, joita en tiennyt olevan olemassa. Kohdannut uusia mielenkiintoisia ihmisiä ja nähnyt ohjelmaa, jota en muutoin olisi luultavasti nähnyt. Olen myös istunut Ropeconin pöydän takana, myynyt heijastimia ja ennakkolippuja. Olen vastannut kysymyksiin siitä mikä on Ropecon ja pelannut lukemattomia eriä Loveletteriä ja Bellz!:iä. Olen ihastunut ja pitkästynyt, mutta sitä elämä ja promo on. Kirjoitan tätä tekstiä, koska en halua uneni toteutuvan. Istun mieluummin pöydän takana ihmisen kuin robotin kanssa – vaikka juuri sinun. Luulen, että niin muutkin promoa tekevät haluavat.

Mitä siitä saa?

Ropemoottorina pääset pääsääntöisesti Ropeconin maksamana ilmaiseksi tapahtumiin työpanostasi vastaan. Tapahtuman kestosta ja laadusta riippuen, tämä tarkoittaa yhtä tai kahta vuoroa tiskin takana, missä yhden vuoron kesto on 3–4 tuntia. Tarkemmat tiedot löydät promo-ohjeesta. Kiinnostaisiko?

Tampere Kuplii 2017, Yhdistyspöydän takana näkyy ovi lautapelitilaa, jossa meillä oli neljä pelipöytää pöytäpeleille.

Koska ja mitä?

“Tulevaisuus?”, totesi Yoda, “vaikea nähdä, alati liikkeessä on.”  Ajoittain tuntuu siltä, että promon tulevaisuudessa on enemmän liikkuvia osia kuin Ikean katalogissa ja että tässä maassa on enemmän coneja kuin on viikonloppuja kalenterissa. Minä en ole jedi, mutta tunnen voimassa Tampere-nimisen häiriön lähestyvän kuin länsi-metron. Häiriöllä on nimi, se on se manselainen kirjolohikäärme – Tracon. Mieleni silmin näen myös Lahtea ja Kuopiota. Haluaisin uskoa Animeconiin ja Desuconiin, Assemblyyn ja Worldconiin. Pelaajana panostan siihen, että vuoden viimeisen kierrokseni pelaan GameXpossa marraskuussa, jonka jälkeen ajanpyörä kääntyy ja seuraa uusi aika. Isojen tapahtumien väliin mahtuu joitakin pienempiä ja ehkäpä, yksi tai jopa kaksi omaa Promoconia – koska coneja ei nyt vaan ole koskaan liikaa.

Se mitä me tai te lopulta teette Ropeconin nimissä, Ropeconin eteen, on ihan kiinni teistä nykyiset ja tulevat rikostoverini. Maailmassa on varmasti monta tapahtumaa, jossa ei ole kuultu Ropeconin ilosanomasta ja Ropecon ei ole kuullut heistä.

Kiinnostuitko?

Kiipeä kyytiin, ehdottele mukavia tai tilaa promosirkus tapahtumaasi: promo@ropecon.fi

Mauri Sahlberg