Mistä on kyse?

Ropecon on vuosittain järjestettävä noin 5000 hengen pelitapahtuma, jossa kävijät tekevät koko conista juuri sellaisen kuin haluavat. Ropecon järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Nyt Ropeconin järjestelytoimikunta conitea avaa paitagrafiikkakilpailun, jolla juuri sinä voit osallistua mukaan Ropeconin järjestämiseen. Vuoden 2021 Ropecon järjestetään 30.7.-1.8.2021. Tämän vuoden teemana on elementit, joka on mukana monissa roolipeleissä, sarjoissa, elokuvissa, kirjoissa sekä digipeleissä. Millä tavoin paitakuvitus voisi ilmentää teemaa?

Mitä voittopaidalta kaivataan?

Ropecon-paita on kaksipuoleinen. Myös selkäpuolella on teksti, joka toimii järkevänä kokonaisuutena etupuolen kuvan kanssa. Liitä siis kilpailutyöhösi idea myös selkäpuolen muotoilusta. Huomioithan, että paita tulee kaikenikäisille, eli sen tulee olla selkeä ja kaikille sopiva ilmeeltään. Toivomme tämän vuoden teeman olevan selkeä osa paidan kuvitusta, minkä lisäksi siinä pitää selvästi näkyä ROPECON 2021.
Voittaja saa Ropecon 2021 -tapahtumaan viikonloppurannekkeen sekä työvoimaedut, kuten pääsyn tapahtuman takahuoneeseen ja kaatoon. Lisäksi voittaja saa luonnollisesti ikuistettua taideteoksensa vuoden 2021 Ropecon-paitaan ja tietenkin paidan myös itselleen!

Lähetä kilpailutyösi 14.12.2020 mennessä osoitteeseen: paitakilpailu@ropecon.fi

Tekniset tiedot:

– Noin A4-kokoinen, kuvan pitää erottua selvästi paidasta vähän kauempaakin katsottuna
– Nelivärinen, joka toimii mustalla pohjalla (mielellään PMS)
– Vektorigrafiikkaa tai vähintään 300 dpi
– Fontit tulee olla konvertoituna poluiksi
– Kaksi versiota (työvoima- ja kävijäpaita). Toivomme, että versioiden väritykset poikkeavat toisistaan. Myös designeissa voi olla eroja, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Teoksen käyttö

Osallistumalla kilpailuun annat Ropeconille luvan näyttää ja jakaa lähettämäsi materiaalia organisaation sisäisesti. Vain paitakilpailun voittaja, eli paidan grafiikaksi valittu materiaali pysyy Ropeconin käytössä kilpailun päätyttyä. Voittanutta grafiikkaa voidaan käyttää vuoden 2021 Ropeconin painettuun paitaan, jota painetaan sekä tapahtuman työntekijöille että kävijöille myyntiin. Lisäksi kuvaa voidaan käyttää paidan markkinoinnissa nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Grafiikan tekijän tiedot mainitaan paidan julkistuksen ohessa ja mahdollisesti muissa verkkojulkaisuissa, joissa paitaa käsitellään. Teoksen ei tarvitse olla täysin painokelpoinen materiaali kilpailuun osallistuessa, vaan sen voi viimeistellä teoksen valinnan jälkeen.
Paidan käyttöoikeuksista ei makseta erillistä palkkiota, kuten ei muistakaan tapahtuman eteen tehdystä vapaaehtoistyöstä. Tekijänoikeudet pysyvät tekijällä, kunhan siitä ei paineta Ropeconin organisaation ulkopuolisia myyntituotteita. Kilpailun voittaja voi käyttää tuotostaan muun muassa omassa portfoliossaan.