Ropeconin gaalassa jaettiin Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko 2022

 

Lauantaina 30.7.2022 Ropecon-tapahtuman gaalassa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin 20. Kultainen lohikäärme- ja yhdeksäs Vuoden peliteko palkinto. Palkintoraati kiittää saamistaan hyvistä ehdotuksista palkintojen saajiksi.


Kultainen lohikäärme -palkinto jaettiin Ropeconin Gaalassa lauantaina

Kultainen lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto. Palkinto perustettiin 2003, ja se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä.

Vuonna 2022 Kultainen lohikäärme -palkinnon saa Massi Hannula. Massi Hannula palkitaan pitkäjänteisestä työstään roolipelaamisen parissa tapahtumanjärjestäjänä, tuottajana ja yhdistysaktiivina. Hannula on pääjärjestänyt pohjoismaisen liveroolipelikonferenssi Solmukohdan kahdesti, päätoimittanut roolipeliblogi Lokia vuodesta 2012, järjestää freeform-tapahtuma Wähäconia sekä tuottanut ja ollut mukana järjestämässä lukuisia larppeja ja toiminut vapaaehtoisena monissa roolipeliyhdistyksissä ja -tapahtumissa.

Kuva: Petteri Pesonen


Vuoden peliteko -palkinto jaettiin Ropeconin Gaalassa lauantaina

Vuoden peliteko -palkinto myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla. Palkinnon jakaa Ropecon-tapahtuma. Vuoden peliteko -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014.

Vuonna 2022 Vuoden peliteko -palkinnon saa Ylen RopeLIVE. Ylen RopeLIVE palkitaan aivan uudenlaisen näkyvyyden tuomisesta roolipeliharrastukselle. Yleisöä osallistava, pelaajilta pelaajille tehty sisältö tempasi mukaansa niin vanhat harrastajat kuin uudet yleisötkin.

 

Kuva: Yle RopeLIVE


Aiempien vuosien palkintojensaajiin voi tutustua Ropeconin nettisivuilla. Ropecon kiittää ja onnittelee palkintojensaajia!

Kansikuva: Saana Kallio
Kuvituskuvat: Petteri Pesonen ja Yle RopeLIVE