Ropecon 2010

Pääjärjestäjät: Kalle Kivimaa, Jukka Koskelin ja Jukka Seppänen
Milloin: 23.-25.7.2010
Missä: Dipoli, Espoo
Teema: kauhu ja Ropecon 2020
Kävijämäärääärä: n. 3200
Kunniavieraat: Keith Baker
on yhdysvaltalainen freelance-roolipelisuunnittelija. Hänen tunnetuin teoksensa on Dungeons & Dragonsin pulp-henkinen kampanjamaailma Eberron, jolla hän voitti Wizards of the Coastin Setting Search -kilpailun vuonna 2002 ja arvostetun Origins-palkinnon kaksi vuotta myöhemmin. Lukuisien Dungeons & Dragons -lähdekirjojen ja seikkailujen lisäksi hän on kirjoittanut materiaalia Over the Edgeen ja kung fu -roolipeli Feng Shuihin. Friedemann Friese on saksalainen lautapelisuunnittelija, joka on julkaissut suurimman osan lautapeleistään oman yhtiönsä 2F-Spielen nimissä. Friedemann on tunnettu myös siitä, että hänellä on vihreät hiukset, ja monet hänen peleistään alkavat F-kirjaimella. Hänen suunnittelemiinsa peleihin lukeutuvat Funkenschlag, Fiji, Filou, Fauna ja Die 3 Gebote.


Kaksi aavemaista neitoa puun edessä.

Ropecon 2010. Valokuvaaja: Marko Saari.

Verinen SuperMario ryhmä.

Ropecon 2010. Valokuvaaja: Marko Saari.

Tykein varustettu suuri linna.

Ropecon 2010. Valokuvaaja: Marko Saari.

Kävijät muistelevat:

”Ehdottomasti paras asia vuoden 2010 Ropeconissa oli aikakapseli! En muista enää, mitä aikakapseliin laitoin tai kirjoitin, voin ainoastaan toivoa, ettei nuorempi ja innokkaampi minäni ainakaan allekirjoittanut mitään omalla nimellään. Odotan kuitenkin jännityksellä sitä hetkeä, kun aikakapseli avataan ensi Ropeconissa. Minulla on vieläkin tallessa tuolloin Ropecon-alueella jaettu flyeri, jossa oli seuraava teksti: 

”Ropeconin suuruuden aika on
ohi. 
Kaikki on mennyttä. 
Vuonna 2020 häpeä kasvaa liian suureksi. 
Luovuta jo tänään.
MUSTA KAARTI
Liity taisteluun turhaa toivoa
vastaan.”

Kyseessä oli oletettavasti jonkun pienemmän porukan oma performanssi, ei ole varsinaisesti selvinnyt tähänkään päivään mennessä, että mikä tämä ”Musta kaarti” oikein oli.” 
– Kävijä


Kansikuva: Tuomas Puikkonen
Kuvituskuvat: Marko Saari
Lähteet: Ropeconin Intra, Wikipedia, ropecon.fi/2010